Nej till RFSL, men ja till kommunfullmäktige

Peter Andersson, pastor i Missionskyrkan och verksam i Vårgårda, vill inte hyra ut kyrkans lokaler till RFSL. RFSL ville använda kyrkans lokal för hbt-information till skolelever.
-
Alingsås Tidning: Enligt Peter Andersson finns det en risk med att upplåta kyrkans lokaler till RFSL. Det kan missuppfattas, så att folk tror att missionskyrkan delar – och står bakom – deras budskap. Men att hyra ut till kommunfullmäktige är inga problem, även om det i fullmäktigeförsamlingen skulle finnas både homosexuella och transpersoner som är ledamöter.
-
Per Johansson (S) säger till GP Lerum Alingsås: Vad ger det för signaler till ungdomar? Det här handlar ju om värdegrunder. Till SR säger Johansson: Fel att vi ska ha våra fullmäktigesammanträden i lokaler som uppenbarligen inte är öppna för alla.
-
Frågor jag vill ställa till denna pastor: har Peter Andersson deltagit på någon av RFSL:s skolinformation? Kommer Andersson nästa gång att säga nej till LO Ungs skolinformation? Äger Andersson Missionskyrkans lokaler? Har han, som enskild pastor, rätt att fatta detta beslut? På vilka grunder har han fattat detta beslut?
-
Dagen, Antigayretorik, Per Westberg

3 kommentarer:

Unknown sa...

Om inte församlingen har rätt att besluta om vilka som får hålla möten i dess liokaler, mvem ska då göra det. Du? Socialdemokraternas Partiledning?

Johanna Graf sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Johanna Graf sa...

Nä, men (s) kan ju i fortsättningen välja att hyra lokal av någon annan.