Sverige har råd med rättvisa!


Håller du med Alf Svensson om att förbehålla äktenskapet man och kvinna? Vad har du för rätt att vdn-märka kärlek? (Mona Sahlin ställer Göran Hägglund mot väggen)
-
Det behövs en rejäl återställare vid nästa val. Jag är trött på att borgare gynnar de rika. De tar till sig äran för de bra saker som socialdemokraterna har genomfört under 12 år. De dribblar med siffror. Ja, allt detta visar sig tydligt i Kammaren idag.
-
Partiledardebatt!
-
Mona Sahlin så jla vass! Hon lyckades återigen ta upp "känsliga" frågor med Göran Hägglund. Göran Hägglund pratar om valfrihet och familjer och Sahlin frågor honom om det verkligen gällde alla. Gäller det bögar och flator som vill gifta sig? Gäller det kvinnor som inte vill ha deras förbaskade vårdbidrag?
-
Alice Åström var också skarp i sin kritik mot Hägglund, vilket Expressen skriver om.
-
Fredrik Reinfeldt avslutade sitt anförande med "rikare blev rikare och de fattiga fler. Det är bokslutet" (och åsyftade socialdemokraternas år i regeringsställning) men som Peter Eriksson (se citat nedan) så korrekt påpekade - moderaterna går till val på att vara de nya moderaterna sedan förvandlades de till det nya arbetarpartiet och nu vill de vara det nya miljöpartiet:
-
Nu försöker moderaterna bli det nya miljöpartiet, men det går inte att beordra fram trovärdighet. Det är skillnad på politiska partier och pr-byråer.
-
Retorik, blott och bart retorik. Ord och ingen substans. Moderaterna är inget parti, de är en pr-filma. Det socialdemokratiska arbetarpartiet är och förblir en folkrörelse.
-
Vi talar om rättvisa, vi talar om solidaritet och vi pratar fortfarande i hög grad om klass. Varför gör vi det? För det är grundbultar i den socialdemokratiska ideologin. Värderingar vi aldrig, aldrig, aldrig kommer att överge! Hur kan moderaterna inte se att vi lever i ett klassamhälle i Sverige? Varför detta von Oben-perspektiv? Storebrorpartiet döpte Peter Eriksson om moderaterna till. Det gjorde han rätt i.
-
Det är även så, som Mona Sahlin påtalade i debatten, att vi närmar oss en mer flexibel arbetsmarknad. Vi har inte livstidsanställningar. En period i livet har jag en heltid och i nästa kanske jag är arbetslös.
-
Hur kan man straffa arbetslösa så som borgarna gör? Tror verkligen borgarna att merparten vill vara arbetslösa? Tror borgarna att det är kul att leva på 950 kronor i månaden efter att alla utgifter är betalda? Tror borgarna att merparten av Sveriges befolkning tycker att det är bra att förmögenhetsskatten är avskaffad och att de rika får mer i plånboken? Tror borgarna att merparten av Sveriges befolkning vill sälja ut allmännyttan? Tror borgarna att vi bryr oss om en femhundralapp mer i månaden, om det är på bekostnad av välfärden (och vetskapen om att en ensamstående, deltidsarbetande mamma får det ännu tuffare)? Tror borgarna att vi vill ha en dålig skola? Ja, jag kanske är dum i huvudet för att jag inte förstår varför moderaterna gynnar de som redan har mycket (läs rika) och straffar de som har lite (läs fattiga). Jag förstår inte denna omvända Robin Hood-politik. Vore det inte logiskt att moderaternas reformer i första hand riktar sig till låg- och medelinkomsttagare?
-
Jag gillar verkligen vår partiordförande Mona Sahlin. Ja, jag är en sahlinist (ja, även när jag gör Kielos sosse-test). Mona Sahlin var klockren i TV4:s morgonsoffa och hon har en lysande debattartikeln i DN idag. Det här är verkligen rätt person på rätt plats! Jag är stolt över att jag är sosse!
-

Mer om partiledardebatten på DN och SvD.
(Bild: SvD)

5 kommentarer:

Anonym sa...

Exploatering och slaveri är inte "rättvisa", att få leva på andras arbete utan att erbjuda en motinsats är inte "rättvisa". När ska ni socialister lära er att saker och ting inte bara FINNS?

Anonym sa...

Dribbla med siffror... var det inte just det som våra sosseregeringar gjorde varje år för att klara budgettaket?

Alexandra Einerstam sa...

Slaveri? Exploatering. Starka ord, som inte bör missbrukas, men jag förstår om ni är nöjda med att borgarna säljer ut allmännyttan och ger de rika ännu mer.

Anonym sa...

"Ge"? Nej du, de enda som "ger" något utan motinsats är sosseriet, och det är där slaveriet kommer in. Människor arbetar oavlönat för andras intressen i den socialistiska världen.

Anonym sa...

"De tar till sig äran för de bra saker som socialdemokraterna har genomfört under 12 år"

Ursäkta? Gjorde ni en enda bra sak utöver att ha strama budgetar under några år på nittiotalet?