Utförsäljningen av statliga bolag

Rea: Lönsamt bolag säljs ut, inte nödvändigtvis till högstbjudande
-
Vad den borgerliga regeringen försöker göra är att genomföra åtgärder som, framförallt på vänsterkanten men även långt in i borgerligheten, inte är särskilt populära. Då går man emot opinionen och då får man räkna med att man får bekymmerpopularitetsmässigt.
-
(Sören Holmberg, professor i statsvetenskap i SvD)
-
Varannan svensk är emot utförsäljningen av statliga bolag läser jag i samma artikel som ovanstående citat är hämtat ifrån.
-
Att ha mandat bland folket för sin politik, är något moderaterna struntar högaktningsfullt i. För dem är ideologi viktigare än att vinna valet 2010. Vad de inte verkar förstå är att folket, det vill säga vi, äger dessa statliga bolag. Vi gemensamt äger till exempel det lönsamma Vin & Sprit AB. Vi, folket, gillar tanken på gemensamt ägande och att de statliga bolagen drar in pengar till oss. Därför gillar jag starkt Johan Ehrenbergs debattartikel i Aftonbladet.
-
Varför får vi inte folkomrösta i högre utsträckning, när det gäller viktiga beslut som till exempel utförsäljning av allmännyttan och statliga bolag?
-
Varför säljer moderaterna ut sex statliga bolag, fastän opinionen inte vill det? Det handlar bara om moderaternas ideologi. Glöm inte det. De bolag som de nu rear ut, kommer vi inte att kunna köpa tillbaka.

Inga kommentarer: