Socialdemokraterna bolagiserar

Sydsvenskan och SvD har idag en nyhet som avhandlar "privatisering och bolagisering" av det socialdemokratiska partiet. Socialdemokraterna har fått det knapert skriver SvD och det är därför som socialdemokraterna måste hårdbanta.
-
I Sydsvenskan är det partiordförande Mona Sahlin som skär bort alla onödiga kostnader. Nej, det är inte blott och bart "VD:n" som bolagiserar 68:an (=partikansliet på Sveavägen 68) och det är inte bara "VD" Mona Sahlin som privatiserar tjänster såsom it-tjänster, löneadministration och ekonomi.
-
Denna nyhet framställer partiet som ett företag. Man kan utläsa att "VD:n" för företaget SAP AB drar åt svångremmen likt en företagsledare och att det är något "fult" att just socialdemokraterna gör dessa åtgärder nu:
-
Nedskärningen görs utan uppsägningar. Liksom många storföretag ingår socialdemokraterna individuella uppgörelser med dem betraktas som övertaliga (Sydsvenskan).
-
Innehavaren av bloggen MinaModerataKarameller anser att det är "dagens roligaste hittills" och frågar även om det är fritt fram för privatisering av olika verksamheter även från socialdemokraternas sida. Olika verksamheter? Vilka verksamheter menar bloggaren? Är det till exempel en sådan verksamhet som hushållsnära tjänster som åsyftas?
-
Vi socialdemokrater är inte emot privatisering eller bolagisering, vi är inte motståndare till privata företag. Varför tror borgarna det? Är det fel att vara ekonomisk och spara pengar? Är det fel att hushålla med pengar?
-
Vi gör detta för att få mer pengar över till att föra ut vår politik. Vi är inget företag, vi är en folkrörelse. Vi brinner för socialdemokratin.
-
(FOTO: Aftonbladet)


Inga kommentarer: