Sven Otto Littorin köper en bluffexamen

Att ljuga om sina meriter är att leva farligt. Att köpa en examen från ett tvivelaktigt "universitet" kan få konsekvenser. Det erfar nu Sven Otto Littorin.
-
Det är bloggen Friktion som kommer med detta avslöjande. Expressen, SvD, DN, Metro och andra stora tidningar har hakat på Friktions avslöjande.
-
Lögner vi minns beträffande bluffexamina (nu talar vi inte om andra lögner som tidigare statsråd i borgarnas regering har ägnat sig åt):
-
• Refaat el-Sayed och lögnen om doktorshatten.

• Kommunchefen Bo Nilsson i Motala hittade på att han var civilekonom genom att kopiera och förfalska fruns examensbevis.

• ”Läkaren” på Torsby Lasarett.
-
Sven Otto Littorin har läst sin Master i företagsekonomi på Fairfax University (som inte är ett universitet utan heter Fairfax University Institute och är förlagt till skatteparadiset Caymanöarna). Han pluggade på distans.
-
33 000 kronor kostar det numer att få en Master (eller rättare sagt ett papper) i företagsekonomi på Fairfax.
-
Min magisterexamen från Uppsala Universitet kostade ingenting. Nu skall jag uppsöka sajten Nätuniversitet och leta efter godkända kurser i företagsekonomi.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Nu har ju faktiskt inte Sven-Otto Littorin köpt en examen från ett "tvivelaktigt universitet". Han har köpt ett papper där det står att han har en examen.

Fairfax University är inget universitet, har inte varit ett universitet och kommer aldrig att bli ett universitetet.

Alexandra Einerstam sa...

Bra att du tydliggör Anonym. Bra!

Anonym sa...

Nu har ju Littorin inte ljugit om sina meriter, utan frågan handlar om kvalitén i den "examen" han har redovisat. Han har examensbevis från en amerikansk skola. Men om kvalitén vet vi inget. Men han har odiskutabelt en akademisk examen från svenskt universitet.

F ö är ju inte en examen från svensk högskola typ Visby, Växjö, Eskilstuna m fl något att skryta med heller. Men ändå redovisas detta i svenska CV´n.

Hursomhelst, LJUGER gör han INTE!

Anonym sa...

Sven-Otto har inte "odiskutabelt en akademisk examen från svenskt universitet". Han har studerat fristående kurser och skrivit en C-uppsats vid ett svenskt universitet (Lund) men inte avlagt någon examen.

Anonym sa...

ÅRETS SAMMANSLAGNING: Moderaterna går ihop med KRIS, Kriminellas Revansch i Samhället

Anonym sa...

Det är stor skillnad på att å ena sida betala för och faktiskt genomföra en utbildning, om än av tveksam kvalitet, och att å andra sida köpa sig ett "bevis" på en examen i en utbildning man aldrig gått.
Littorin har gått en utbildning på en skola vars kvalitet kan ifrågasättas. Han har inte köpt en "bluffexamen". Och att det kostar 33 000 kr att gå en utbildning även av halvtaskig kvalitet i USA är väl inte så konstigt - Sverige är ju ett av mycket få länder där man inte tar ut några avgifter av högskolestudenter.

Alexandra Einerstam sa...

Ja, hur det förhåller sig med Littorins examen i företagsekonomi får vi väl aldrig klarhet i... Varför valde inte Littorin att slutföra sina studier vid ett svenskt universitet?

Anonym sa...

Littorin har bevisligen ett examensbevis av en kvalitet som ingen känner till. Vi kan väl anta att själva utbildningen höll en medioker standard, men om detta vet vi inget. Om nån i slutändan blivit lurad så är det Littorin själv.

El-Sayed ljög om att han hade en doktorstitel som han inte hade. En milsvid skillnad mot Littorin som faktiskt aldrig ljugit om detta.

Det här är bara så lågt. Dra inga slutsatser om Alliansens ev brister som regering mot bakgrund av en sån här icke-händelse. Alliansens brister ska lyftas fram genom analyser av genomförda beslut, inte genom gnälliga nålstick såsom detta. Det kommer annars att slå tillbaka på (s) 2010.

Anonym sa...

Vad gäller Littorins eventuella examen i företagsekonomi så är det inga oklarheter. Han har ingen. Vare sig en kandidatexamen från något svenskt universitet eller någon Masters från ett utländskt universitet, då det så kallade "Fairfax University" inte har och aldrig har haft ackreditering för att utfärda examen. Skulle vara roligt att se såväl "examensbevis" och en kopia på den uppsats som Sven-Otto enligt egen uppgift skickat in men förmodligen så har han tappat bort dom, vilket man kan förstå då han inte ens kommer ihåg vart "universitet" låg någonstans. USA är ju så stort och det var ju hela 10 år sedan....

Anonym sa...

Alexandra:
Han avslutade inte studierna för att han fick jobb och flyttade till USA.

Alexandra Einerstam sa...

Tack för alla kommentarer och diskussioner kring Littorins Fairfax-examen. Det var en spännande kommentatorsdiskussion! Tack allihopa!

Anonym sa...

Fredrik Reinfeldt var under många år medlem i motorcykelklubben Hells Angels. Han säger sig inte ha känt till några oegentligheter inom organisationen, utan såg den främst som ett socialt forum.

”Alla har vi väl gjort våra misstag. Varför verkar vissa tycka att just politiker ska vara perfekta människor?”, frågar sig en moderat väljare. ”Bara för att Reinfeldt styr landet och uppbär en extremt hög lön som betalas med skattemedel, för ett förtroendeuppdrag han fått av landets väljare, kan vi väl inte kräva att han ska vara bättre än någon annan”, funderar en annan moderat väljare.

/Erik