Fredrik Reinfeldt intervjuas i SvD

Kärnkraften har splittrat borgarna, men i SvD läser jag idag en intervju med statsminister Fredrik Reinfeldt att han inte tänker "pressa på" för fler kärnkraftsreaktorer. Jag vill gärna vara en fluga på väggen när han och Jan Björklund pratar kärnkraft. Björklund är nämligen för en utbyggnad (och vill inte respektera 1980 års folkomröstning).
-
Det här säger Reinfeldt om Mona Sahlin i SvD:
-
Hon måste svara på tre frågor. Vad vill hon göra med Sverige, hur ska hon göra det och med vem ska hon göra det? Trots sin långa erfarenhet är hon delvis ett oskrivet blad. Jag följer henne med öppna sinnen och stort intresse, och tänker inte göra det misstag socialdemokratin gjorde när det gäller mig. Genom att underskatta sin motståndare grundlägger man nederlag.
-
Statsminister Reinfeldt. Just nu behöver hon inte svara på dina tre frågor. Till skillnad från PR-firman Moderaterna är SAP en folkrörelse. Vår politik skall vara förankrad hos folket. De förändringar och den förnyelse som äger rum i SAP är en lång process. Det är alltså inte enbart partiordförande Sahlin som skall svara på dina frågor, utan vi sossar tillsammans. Du får ge dig till tåls. Just nu befinner vi socialdemokrater oss i opposition och ni borde komma ut ur oppositionsgarderoben.
-
(Knapparna med Jag vill också byta statsminister är egentligen MUF:s kampanj inför valet 2006. Jag vill tacka MUF för alla knappar, för nu kan vi i oppositionen använda dessa. På min jeansjacka har jag nu en regnbågsfärgad knapp där det står denna text).
-

Inga kommentarer: