Boktips

Ja, det märks att det är sommar nu. Nyhetstorka på alla fronter. Det är Tote Hose! Vad ska jag blogga om hela sommaren? Jag vill att mina inlägg skall vara av politisk karaktär. Allt är politik säger Mia och Peter, hm... Det privata är politik, hm... Är det politik att komma med lite boktips?

Idag fick jag en present av Eva-Lena. Hon gav mig Anneli Jordahls bok Klass - Är du fin nog? Stina Wirsén har gjort illustrationerna. Berit kom också ner idag och lånade mig Åsa Linderborgs bok Mig äger ingen.

Jag älskar verkligen stämningen här i C. I fredags fick jag en present av A & C och precis innan arbetsdagen var slut fick jag en blomsterkvast av två ledamöter. Här tar vi hand om och bryr oss om varandra!

Här i C. håller just nu folk på att sträckläsa Stieg Larssons sista bok Luftslottet som sprängdes. De gör det oftast nattetid och ser därmed lite slitna ut när de kommer till jobbet på morgonen.Jag har totalt missat Milleniumtrilogin, så i helgen inhandlades de två första böckerna i trilogin.

När en bekant fick veta att jag inte hade läst flatklassikern Kyssa sammet av Sarah Waters, köpte hon den till mig. Jag tyckte inte om Ficktjuven av samma författare, men denna bok kan jag rekommendera.

Anna Gavaldas bok Tillsammans är man mindre ensam är en liten pärla. Nu har den också filmats och Audrey Tautou spelar huvudrollen.

Hunter's Way av Gerri Hill är en bra deckare med lesbiska karaktärer. En annan deckare med lesbiska karaktärer som jag kan rekommendera är In too deep av Ronica Black.

Andra rekommendationer (listan kommer att bli längre, men nu är det lunch):

Johan Hilton - No tears for queers
Val McDermid - Blå Gener
Sandra Dahlén - Hetero
Joanna Rubin Dranger - Fröken Livrädd & Kärleken
Marjane Satrapi - Persepolis
Jonas Hassen Khemiri - Montecore. En unik tiger
Susanna Alakoski - Svinalängorna
Mare Kandre - Aliide Aliide

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hur kan en deckare vara lesbisk? Karaktärerna möjligtvis.

Alexandra Einerstam sa...

sorry, skall genast ändra ;)

Mia Sundelin sa...

Självklart är boktipsen politiska...se bara vilka titlar du valt ut;-)