Det "Nya" Miljöpartiet Moderaterna Del II

På Världsmiljödagen 5 juni lanserade moderaterna sin nya sajt Miljösmart.se. Det är en väldigt fin hemsida gjord av PR-firman Moderaterna. Moderaterna har blivit värsta trädkramarna.
-
Det här sade förresten Sofia Arkelsten (m) uppe i Kammarens talarstol 14 mars i år (Anf. 12):
-
Men nu har vi fått nytt hopp om att det ska komma lite spännande oppositionspolitik. Medierna har berättat att Socialdemokraterna tar ett nytt tag i klimatfrågorna. Tyvärr sker det inte här i talarstolen. I stället väljer Socialdemokraterna att visa handlingskraft på ett helt annat sätt. Jag har förstått att det görs från partihögkvarteret på Sveavägen. Man startar nämligen en klimatblogg. Det är ju fantastiskt roligt!
-
Ooops, Arkelsten. Då måste jag säga till dig att det är ju "fantastiskt roligt" att ni följer socialdemokraternas initiativ och startar ytterligare en "rolig" sajt. Att ta tag i klimatfrågorna görs nämligen inte enbart i talarstolen, men det har inte vissa politiker förstått.
-
Fredrik Reinfeldt åker och hälsar på George Bush och lovordar Bush för sitt miljöengagemang (är det Bush engagemang att inte skriva på Kyotoavtalet som Reinfeldt menar?). Moderaterna skriver artikel, på artikel hur viktigt det är med miljö & klimat. Jag efterlyser de konkreta förslagen från moderaterna. De lyser nu med sin frånvaro! "Vi använder trängselskatten till att bygga nya vägar" må vara ett konkret förslag från moderaterna, men det har lite att göra med miljö och mer att göra med ekonomi och ideologi.
-

I lördags var jag på en miljö- och klimatpolitisk kurs. Vi höll till i Årstaskogen och dess koloniområde. Här byggs det bland annat bostadsrätter och enbart bostadsrätter. En bit Årstaskog får stryka på foten, i och med byggandet.
-
Gullmarsplan skall byggas om, vilket kommer att påverka miljön.
-
I moderaternas Stockholm tas ingen hänsyn till de oerhört viktiga gröna kilarna. Det skall byggas, utan hänsyn till miljö, utan hänsyn till den mångfald vi har beträffande flora och fauna. Hoten mot stadsskogarna växer i och med moderaternas så kallade miljöpolitik.
-
Ekoturismen är på frammasch. Tyskar vallfärdar till Stockholm och suckar lyriskt över vår fantastiska huvudstad. Människor flyttar också till Stockholm på grund av att Stockholm har vatten, grönområden, unika skogar och ett rikt fågelliv. Det struntar moderaterna i.
-
Det är alltså samma moderater som anser sig vara miljöparti numero uno. Det är samma moderater som i åratal innehaft jumboplatsen när Svenska Naturskyddsföreningen presenterat sina utvärderingar av riksdagspartiernas miljöpolitik. Moderater som gång efter annan röstat nej till miljövänliga förslag i Kammaren.
-
PR-firman Moderaterna inser nu att de måste haka på Al Gore-trenden. Det är inne med miljö. De tittar på Al Gores film En obehaglig sanning och skakar uppgivet på huvudet.
-
"Äsch, va' fn, det är ju redan kört. Vi låtsas att även vi värnar om miljö och klimat, fastän det redan är för sent. Vi kan lika gärna köra på, ja vi kan till och med trycka ner gaspedalen så vi når stupet fortare. Ja, köp flera utsläppsrättigheter och be EU om dispens, när vi ändå håller på. Propagandaminister Schlingmann kan lägga ut lite rökridåer och så lanserar vi en skitcool miljösajt som inte säger ett dyft".
-
Förutom moderaternas miljösajt har nu också MUF lanserat ett miljöprogram som sågas av såväl Thomas Hartman som Erik Berg.
-
Erik Berg sammanfattar MUF:s miljöpolitik så här:
-
¤ Det finns egentligen inga problem.
¤ Teknisk utveckling kommer lösa problemen, om det mot förmodan skulle finnas några.
¤ Ekonomisk tillväxt är till sin natur miljöförbättrande.
¤ Miljö har förresten ingenting med ekosystem att göra, det handlar om hur BNP mår.
¤ Med stärkt privat äganderätt räddas miljön, om den mot förmodan skulle vara hotad.
¤ Naturen ska exploateras och omformas.
¤ Vetenskap ska inte få påverka politiska överväganden.
¤ Det är bättre med bil än med häst.
¤ Plastfolie är också bra.
¤ Skyll dig själv och skit i andra.

-
Ja, jag känner mig uppgiven inför moderaternas miljöpolitik. Återigen vackra ord utan substans och jag nynnar på Evert Taubes Änglamark:
-
Kalla den änglamarken eller himlajorden om du vill,
jorden vi ärvde och lunden den gröna.
Vildrosor och blåklockor och lindblommor och kamomill låt dem få leva, de är ju så sköna.
-
Låt barnen dansa som änglar kring lönn och alm, leka tittut mellan blommande grenar. Låt fåglar flyga och sjunga för oss sin psalm, låt fiskar simma bland bryggor och stenar.
-
Sluta att utrota skogarnas alla djur! Låt örnen flyga, låt rådjuren löpa! Låt sista älven som brusar i vår natur
brusa alltjämt mellan fjällar och gran och fur!
-
Kalla den änglamarken eller himlajorden om du vill, jorden vi ärvde och lunden den gröna.Vildrosor och blåklockor och lindblommor och kamomill
låt dem få leva, de är ju så sköna.Inga kommentarer: