Survival of the fittest - del II

Det handlar inte om att jaga sjuka människor.
Vi måste hitta en bra balans mellan satsningar
och förbättringar och uppstramningar.
Anders Borg
Yeah right!

I förrgår diskuterades bidragsbrottslagen i Kammaren. Även om du skriver fel på de blanketter du lämnar in till Försäkringskassan, är det, i och med bidragsbrottslagen, fullt möjligt att du blir dömd på grund av ditt misstag.

Namnet bidragsbrottslag är intressant i sig. Bidrag? Hm. Skall inte det ses som en försäkring?

Straffskalan för bidragsbrott. Hur ser den ut? Ja, du kan hamna i fängelse.

För mig är det svårt att förstå behovet av en bidragsbrottslag. Enligt borgarna är det för att så många utnyttjar systemet. Det finns, enligt borgarna, för många f u s k a r e och det vill de sätta stopp för i och med denna lag. Behöver vi verkligen en ny lag för detta? Om man fuskar kan det t.ex. gå under bedrägeri.

Med andra ord finns det redan lagrum som kan appliceras på bidragsfusket. Det är således en lagstiftning riktad mot de svaga i samhället, de "bidragsberoende" personerna.

Nu skall även vi som inte är fuskare straffas. Vi skall straffas med ytterligare en karensdag.

Survival of the fittest.

Endast de som är friska, de som tillhör eliten och de som har pengar, skall njuta frukterna av borgarnas regering. Om du råkar bli sjuk i borgarnas Sverige, är du inte vatten värd. Du skall arbeta, medborgare, arbeta! Om du så har vinterkräksjukan eller någon annan sjukdom som är smittsam, skall du arbeta! Du skall smitta ner alla dina arbetskamrater. Vi ska alltså ständigt gå omkring och vara sjuka och smitta ner våra kollegor. Två karensdagar?!

Vad håller borgarna på med?! De har inte folkets mandat för sin politik. Har de insett att om cirka tre år är de tillbaka i opposition så nu kan de bara köra på?

Ser ni samma mönster som jag: bidragsbrott, införandet av två karensdagar, försämrad, men dyr kollektivtrafik, avskaffandet av förmögenhetsskatten och andra skattelättnader för de rika, höjning av A-kassa, höjning av fackavgift... Det "nya" arbetarpartiet har en omvänd Robin Hood-politik - Ta från de fattiga och ge till de rika.

För the botten is nådd. Hur långt kan man gå? Hur lågt kan man sjunka? Hur kasst kan man må/Timbuktu

2 kommentarer:

Anonym sa...

Här har du också fel. Du förutsätter att det är regeringen som ska ge dig ett bra liv, men det är din egen förbannade skyldighet och ingen annans. Att sänka skatterna är inte att ta från de fattiga och ge till de rika utan att hindra de fattiga från att ta från de rika, vilket naturligtvis är rättvist.

Anonym sa...

Likt Francisco anser jag absolut att det är upp till varje människa att skapa ett bra liv för sig själv, varje människa ansvarar inte för någon annan än sig själv.