Sluta titta på opinionssiffror och börja ägna er åt opinionsbildning

Många sossar glädjs åt SCB:s partisympatiundersökning för maj månad. Enligt undersökningen leder oppositionen. Socialdemokraterna får 45 procent.
-
Jag vill härmed komma med en uppmaning: sluta titta på opinionssiffror och börja ägna er åt opinionsbildning!
-
"Om det var val idag, så skulle jag rösta på... hm... sossarna, men om det var val i morgon då skulle jag nog rösta på... folkpartiet".
-
Opinionssiffor går inte att lita på. De säger ingenting egentligen, mer än att någon statistiker ringer runt och frågar "Om det var val idag, vad skulle du rösta på för parti?"
-
Skall vi sossar verkligen luta oss tillbaka i nuläget och säga att borgarna sköter sig ju så illa att vi inte behöver göra någonting? Vi kan köra på i gamla spår. Vi behöver inte förnya och förändra socialdemokratin. Om 3 1/2 år är vi tillbaka i regeringsställning, så shit the same.
-
Jag ser ett scenarium där vi vinner valet 2010, eftersom borgarna inte har folkligt stöd för sin ideologi och nu är låg- och medelinkomsttagarna besvikna på borgarna.
-
Nästkommande val då? Ska vi ha samma laid back-attityd då och ta för givet att vi även kommer att vinna det valet? Nej, 2014 kommer återigen missnöjet med socialdemokratisk politik att yttra sig i en borgerlig regering.
-
Om vi inte förändrar och förnyar vissa delar av vår politik kommer den framtida utvecklingen att resultera i att vartannat val kommer borgarna till makten. Är det bra för Sverige? Att på fyra år stressa för att genomföra sin politik (utan tanke på konsekvenserna för det viktiga är att genomföra ideologi), för att de nästkommande fyra vara i opposition. Titta bara på borgarna hur de har agerat efter valet...
-
Tänk för fn långsiktigt!
-
Jag vill inte av vi socialdemokrater bara vinner valet 2010, jag vill att svenska folket ser ett parti med en politik som är bra för Sverige och dess medborgare och att dessa medborgare fortsätter att rösta på oss på grund av detta.
-
Naturligtvis skall vi ständigt ägna oss åt självkritik, åt förändring, åt förnyelse, vi skall lyssna på folket. Är de missnöjda med något tar vi till oss av kritiken.
-
Vi måste göra de nödvändiga förändringarna men behålla kärnan, essensen av socialdemokratin. Borgarna har haft övning i att vara i opposition, vi måste bli bäst på att vara i opposition, bara för att aldrig hamna där mer. Vi måste ägna oss åt opinionsbildning och sluta titta på opinionssiffror.
Mer läsning: SvD

Inga kommentarer: