Abortstriden

Vad Kristdemokraterna egentligen vill? (Alternativ valaffisch)

Det har utspelat sig en strid bland kristdemokraterna. En strid om abort. Göran Hägglund hotade att avgå om abortmotståndarna vann. Det var dock ett svidande nederlag som väntade abortmotståndarna. Alla förslag om en skärpt abortlagstiftning röstades ner utan votering (Expressen). Göran Hägglund och partistyrelsen vann striden (SvD).
-
Jag misstänker (ja, nu tänker jag leka konspirationsteoretiker igen) att många röstade ner dessa förslag trots att de egentligen inte ville. Regeringsmakt och röstsiffror är viktigare.
-
Varför måste de förneka sig? Kan de inte bara säga rakt ut att de är emot abort, att de anser att homosexualitet är en styggelse, att kvinnan skall vara hemma , att kvinnan är en lägre stående varelse än mannen (enligt en bibelversion är ju kvinnan skapad av Adams ena revben), att äktenskap är mellan man och kvinna (ja, just ja, det säger de ju redan) et cetera?
-
Jag tror tyvärr att kristdemokraterna skulle vinna på just denna linje.
-
Skriv ett nytt partiprogram som är sponsrat av Ja till livet, Pro Life (var det förresten inte Pro Life som Kristdemokraterna bjöd in till Riksdagen? Pro Life som åker omkring i USA med lastbilar som visar bilder på aborterade foster?), Livets Ord och Världen idag.
-
(Valaffischen tagen av Hartman)

2 kommentarer:

Magnus sa...

Bara för att sossarna röstmaximerar betyder inte de att alla andra gör lika dant ;)

Alexandra Einerstam sa...

Westerstrand. Jag tycker om kristdemokrater som du, men vad menar du med röstmaximerar?