Moderaternas miljöpolitik - att INTE delta i Earth Hour

Lördag 28 mars 2009, klockan 20:30 äger Earth Hour rum runt om i världen. I DN står ett annat datum och en annan tid. Jag förlitar mig dock på Earth Hours hemsida. Stockholm kommer inte att delta.
-
I Stadshuset frågade Tomas Rudin (s) finansborgarrådet Sten Nordin (m) varför inte Stockholms stad vill delta i Earth Hour. Nordins svar var högst otillräckligt:
-
Staden ansluter sig gärna till energibesparing, men frågan är hur effektivt det är att släcka lyset under en timme.
-
Energianvändningen i Sydney, Australien, minskade med 10 procent under Earth Hour 2007. Lägg även till det stora symbolvärdet med att städer deltar i Earth Hour. Om Stockholms stad ska bli Europas (världens?) miljöhuvudstad borde moderaterna i Stadshuset tänka om och delta i Earth Hour.

(Klicka på bilden så kommer du till hemsidan och kan skriva på)


Andra som bloggar om detta: Till er tjänst, Pimli i vardagen, Kreativtklimat.se, Länsbygderådet X-ing i Gävleborg, En liten bloggjävel

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kan du verkligen på allvar jämföra att släcka gatubelysningen under en ljus sommarkväll i Sydney med en mörk vinterkväll i Stockholm?!

Sist jag var i svenska huvudstaden så bar inte direkt någon majoritet reflexer, men ett eller annat trafikoffer kanske man kan ta för en effektlös symbolhandling?

Anonym sa...

Man kanske skulle bli Moderat för en kväll. Om man inte följer Påvarnas påbud visar det väl att man fortfarande har en egen vilja.
Själv ska jag hålla andan i 10 sekunder. Det borde väl ge samma effekt.