Ekolådan

Jag har läst om den, några i min bekantskapskrets är lyriska när de talar om den, så bestämde jag mig - jag ska också prova en ekolåda.
-
Företagsidén med Ekolådan är bra. Ekolådan drivs av Stiftelsen Biodynamiska Produkter. På hemsidan står det:
-
Med Ekolådan vill vi göra ett brett och högkvalitativt sortiment av ekologiska livsmedel tillgängligt för många. Detta sker på ett sätt som ska hjälpa odlarna – och då speciell de små och mellanstora – att nå intresserade kunder med sina produkter. De som odlar och de som handlar får genom Ekolådan möjlighet att lära sig mer om varandras villkor. Med Ekolådan som länk minskar vi avståndet mellan producenter och konsumenter.
-
I fredags kom således Ekolådan och jag blev besviken. Jag hade förväntat mig så mycket mer. Morötterna såg hängiga ut, en rotfrukt har jag ingen aning om vad det är (majrova?), rädisorna var små och smaklösa, tomaterna stenhårda och smaklösa. Därtill fick jag selleri (enda gången jag använder selleri är när jag gör en Bloody Mary och det sker en gång per år) och två fänkål. Jag avskyr fänkol! Färsk pepparrot. Vad ska jag göra med färsk pepparrot? Zucchinin, salladshuvudet, paprikan och rödlöken är det jag kan använda mig utav.
-
Nej, för min del fallerar idén med Ekolådan, då man inte får välja grönsaker själv. Det vill säga vilken sorts grönsaker och att stå vid grönsaksdisken och välja ut de bästa grönsakerna. Nästa gång tar jag med mig den tomma lådan till en livsmedelsbutik i min närhet och fyller den med de biodynamiska och ekologiska grönsaker som jag vill ha.
-
Jag googlade lite snabbt på "ekolådan" och många artiklar och blogginlägg hyllar Ekolådan. För egen del passade inte Ekolådan mig (vare sig innehållsmässigt eller ekonomiskt), men kanske passar den dig?
-
DN

3 kommentarer:

Familjemy(s) sa...

Jag har faktiskt funderat på eko lådan men har tvekat eftersom man inte kan välja grönskaerna själv.

Familjemy(s) sa...

det var jag son skrev

Karin

Alexandra Einerstam sa...

Karin, jag misstänkte starkt att det var du som skrev det första inlägget *skratt*