Vårdnadsbidraget som ingen vill ha (förutom kristdemokraterna)

Kristian Krassman har skrivit ett bra inlägg om kristdemokraternas vårdnadsbidrag. SVT/Aktuellt har nämligen gjort en undersökning som visar att vårdnadsbidraget floppat rejält.Undersökningar visar att allt vi socialdemokrater befarat nu bekräftats.
-
Läs gärna tidigare inlägg:


1 kommentar:

Anonym sa...

Nähä! Stämmer inte alls:

JAG och min partner vill ha vårdnadsbidrag så att vi själva kan vårda de barn vi satt till världen! Varför valde vi annars att skapa en familj??!

Och jag är INTE kristdemokrat...

Med hjälp av vårdnadsbidraget och en riktigt strängt hållen hushållskassa kommer våra barn att bli uppfostrade och vårdade av sina egna föräldrar i minst tre års tid. De kommer att få uppleva att båda föräldrarna växelvis är hemma med dem under de tre absolut viktigaste åren under deras utveckling!
Bakom det här beslutet ligger en ordentlig revision av familjeekonomin (vi har ju helt vanliga löner) och en hushållskassa som inte innehåller extravaganser som att äta ute, tv, semester, bil (den sålde vi självfallet) osv osv. Men hushållskassan tillåter storkok, hemsydda och second hand-inköpta kläder, kusinärvda leksaker, familjeutflykter, bibliotekslån - och väldigt mycket närvaro och kärlek dygnet runt! I MINST tre år!

Kan vi så kan alla andra också!
Och här hjälper verkligen ett, om än litet, vårdnadsbidrag till! (För vi inser ju allihopa att inte bara den egna hushållskassan måste hållas i balans utan även ett lands budget - man kan inte dela ut hur stora bidrag som helst till höger och vänster utan att ha god täckning för det.)

Och innan någon börjar dra den pinsamma snyftvalsen om "ensamstående pappa eller mamma" och sicket "ekonomiskt elände" de försatt sig i:
Min bästa vän uppfostrade ENSAM sin dotter genom att enbart jobba 25% (farmor & farfar resp kompisar satt barnvakt de få timmarna som det behövdes per vecka) i FYRA ÅRS TID. Orsaken var självklart att min vän ville uppleva sitt eget barns första unika barnaår.
Ett vårdnadsbidrag hade verkligen varit ett välkommet plus i vännens hushållskassan (men det fanns dessvärre inte på den tiden).


Större valfrihet för föräldrar som vill vara med sina egna barn = vårdnadsbidragets införande!