Vita, medelålders heterosexuella män sviker Mona Sahlin

Det handlar inte om kön! Det handlar inte om att Mona Sahlin är kvinna. Läs Katrine Kielos artikel - Kritiken mot Sahlin handlar inte om att hon är kvinna. Kielos knivskarpa intellekt är välbehövligt i debatten om Mona Sahlin.
-
Om det nu förhåller sig så att vita, medelålders (och äldre) heterosexuella män lämnar SAP, kanske andra grupper känner sig mer välkomna att ansluta sig till partiet? Dessa stofiler, dessa bufflar... som stått i vägen, som blockerat, som hindrat.
-
I förra valet röstade fyra procent av LO på Sverigedemokraterna. Varför ska vi i SAP anpassa vår politik så att dessa fyra procent återvänder till SAP?
-
Priden, då Göran Persson hade avgått som partiledare och Mona Sahlin var ny partiordförande, stod jag i HBT-sossarnas tält. Det var många som kom och sa "äntligen kan jag bli medlem i partiet, nu när Mona Sahlin är partiledare och Göran Persson avgått".
-
Det finns unga tjejer som brinner för feminism, för jämställdhet, som efter Göran Perssons avgång, kunde andas frisk luft.
-
Efter Göran Perssons avgång började återigen S-kvinnor och andra göra sina röster hörda för en tredelad föräldraförsäkring, med målet att den i framtiden skall bli tudelad.
-
SAP efter GP... Låt de(t) gamla gå och välkomna de(t) nya!

3 kommentarer:

Mahdin sa...

Det är så beklagligt och förlåt uttrycket "ssuläger-naivt", att tro
1. Debatten runt "balla" Mona handlar om vita heterosexuella socialdemokratiska mäns oförmåga, att acceptera homosexualitet.
2. Genom att sparka igång en sådan här debatt, så får man alla äkta goa feminist-tjejer som hukat för alla rasistiska gamla feta ev SD röstande socialdemokrater att andas ut.
Och in i partiet strömmar alla balla tjejer, radikala HBT personer +borgerliga feminister och missnöjda hbt inom borgerligheten.
Så jävla, ursäkta, fördomsfullt.

Anonym sa...

Mona Sahlin är fel sorts partiledare. Punkt och slut.

Jörgen sa...

Märkligt antagande, att ålder, kön, sexuell läggning och hudfärg, predisponerar för en viss politisk åsikt. Tror du verkligen att äldre, mörkhyade, heterosexuella män är mer sympatiskt inställda till Sahlin. Eller yngre, mörkhyade, heterosexuella män?

Att föra in hudfärg som ett politiskt argument tycker jag är totalt idiotiskt, och dessutom farligt.