Religösa vårdcentraler i valfrihetens namn?

Är det dags för religiösa vårdverksamheter nu? Borgare hävdar att det ger ytterligare valfrihet. Jag delar RFSU:s oro.

Preventivmedelsrådgivning, abortrådgivning och frågor kring sexualitet och samlevnad... Kvinnor som lever i en hedersrelaterad vardag - var tror ni att männen skickar dem någonstans när de behöver vård?! Religiösa vårdcentraler ökar dessa kvinnors isolering.

HBT-personer skulle inte få ökad valfrihet:
Om de bor på en liten ort och närmaste vårdcentral har negativ inställning till sexualitet, preventivmedel och hbt-frågor är risken stor att de inte får vare sig den information eller vård som de har rätt till, säger Åsa Regnér.
Nej, detta är inte ökad valfrihet, det är begränsning!
Och bilden ska illustrera hur det kan komma att bli med dylika vårdinrättningar! Aborträtten är en mänsklig rätt!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Den obekväma, oförfalskade, politiskt inkorrekta sanningen om pervopolitik och bÖgeri:

http://luzgannon.blogspot.com/

Anonym sa...

Suck... Kraxpelax predikar om hur luzgannon för fram ett korrekt och sannt budskap baserat på forskning... baserat på Amerikansk forskning som inte skulle få publiceras om det inte såg bra ut i den kristna populationens ögon. Människan har minnsan inte blivit ett dugg smartare sedan vi var mer än obetydliga organismer.

Men som en respons på blogginlägget i övrigt så finns det inte mycket att säga - det finns en oifrågasättbar sanning i det hela. Religösa vårdcentraler påminner om den Amerikanska dumreligösa gruppen som vill att hela världen skall anpassa sig efter sina egna behov och önskemål. Att införa religösa vårdcentraler är helt hjärndött - det riskerar att bli en liten religös kåk utan praktisk funktion som en faktisk vårdcentral.

Anonym sa...

Och så har vi Religiös Kuk! :oD Sekulära stockholmare är dubbelt så impotenta som som småländska frimicklare. Det visar SVENSK forskning.

- Peter Ingestad, Solna, Saklighetens Konung.

Anonym sa...

Apropå faktisk praktisk erektil funktion.

;o6

- Ture Ingestad, Leningrad, min bror