Kristdemokraterna i Sörmlands landsting

M.L. och Lasse fightas i landstinget
-
Fredrik Pettersson har skrivit ett intressant inlägg om kristdemokraterna i Sörmlands landsting. Kristdemokraten, Marie-Louise Forslund Mustaniemi, känner sig kränkt efter att socialdemokraten Lars G. Linder använt sig av bibelcitatet:
-
Ve er, skriftlärde och fariséer, ni hycklare som är som vitkalkade gravar. Utanpå ser de prydliga ut, men inuti är de fulla av de dödas ben och annat orent. På samma sätt visar ni upp ett rättfärdigt yttre för människorna, medan ert inre är fullt av hyckleri och orättfärdighet.
-
Till saken hör att Forslund Mustaniemis partikamrat Östen Eriksson bad Lars G Linder gå hem och läsa Matteus 25:41: Sedan skall han säga till dem som står till vänster: Gå bort från mig, ni förbannade, till den eviga eld som väntar djävulen och hans änglar, med andra ord bad Eriksson sossarna att "dra åt helvete".
-
Marie-Louise Forslund Mustaniemi är så upprörd över Lars G. Linder, att hon tillägnat honom ett helt blogginlägg, titulerat Pa(s)tor Lars G Linder. Jag var tvungen att skriva två kommentarer till henne. Min första kommentar löd: Din partikamrat sade: ”Sedan skall han säga till dem som står till vänster: Gå bort från mig, ni förbannade, till den eviga eld som väntar djävulen och hans änglar.” Är inte det en annan omskrivning för att sossarna ska "dra åt helvetet"? Varvid hon svarar: Hej Alexandra! Jag tar helt avstånd från den typen av uttalanden! Det finns ju givetvis ett politiskt syfte från sossarna att ständigt försöka få folk att tro att alla kristdemokrater är homofober och hatar homosexuella och att koppla ihop oss med den kristna högern i USA. Demoniseringen av kristdemokraterna är systematisk och jag kan inte tolka Lars G:s utspel som något annat än ett bevis för detta! Hälsn Marie-Louise.
-
Efter att ha läst en kommentar till Fredrik Petterssons inlägg som lyder:
Det är bara att konstatera att den oppositionen i Landstinget Sörmland leds av Forslund-Mustaniemi. Hon har satt kristdemokratisk prägel på deras budgetförslag. Varken M eller C har kraft att stå emot. Allt som hade med frågor som våld i nära relationer, HBT och jämställdhet var borta. Vänsterpartiets gruppledare springer dessutom KD:s ärende. Mycket märkligt.
- Maggan Kagge,
skrev jag ytterligaren en kommentar i anslutning till inlägget Pa(s)tor Lars G Linder. Vi får väl se om hon svarar på den kommentaren, men ni måste hålla med om att årets budgetdebatt i Sörmlands landstingsfullmäktige verkar vara ett spännande forum? Jag som trodde att budgetdebatter var tråkiga.
-
Till Fredrik Pettersson och Lars G. Linder - Keep up the good work!

1 kommentar:

Anonym sa...

Tack Alexandra - We will! ;)