Fackföreningsrörelsen har äntligen upptäckt bloggen

LO-tidningen: Bloggen ett nytt verktyg för facket
Snabba, fräcka kommentarer – och dialog med läsarna. I elfte timmen har svensk fackföreningsrörelse upptäckt den nya tekniken.
-
De politiska bloggarna får allt större betydelse i Sverige heter ett inlägg som jag skrev för någon dag sedan. Det är glädjande att även fackföreningsrörelsen har upptäckt bloggosfären. TCO är ett fackförbund som verkligen satsar på bloggandet i och med Utredarna. Vi möts av en snygg layout, där TCO:s bloggare står uppställda precis som skådespelarna i Law & Order. Tio utredare bloggar om politik, ekonomi och samhälle, vilket leder till många inlägg.

Facket för försäkring & finans (FTF) blogg heter Avtal 2009 - En lite smartare blogg! och som namnet avslöjar är det en avtalsblogg, där bloggen är ett verktyg i den pågående avtalsrörelsen. LO har sin LO Ung-blogg där bland annat min partikamrat Giovanni Palusa bloggar. Den bloggen har stora utvecklingsmöjligheter. Vad har vi mer i bloggosfären? SvD, Expressen och HD har sina bloggar. Expressen har fem personer som skriver på Opinionsbloggen och ändock är bloggaktiviteten inte särdeles hög.

Jag ser gärna att fler fackförbund, organisationer, myndigheter med flera upptäcker att bloggen är ett ypperligt verktyg.

Inga kommentarer: