Musik renar själen från vardagens damm

Music washes away from the soul the dust of everyday life, har en klok man vid namn Berthold Auerbach sagt. Jag älskar min iPod, men på grund av kassa hörlurar har den samlat damm i bokhyllan under en lång period. I helgen var jag till Kungens kurva och Mediamarkt, där jag inhandlade dessa fantastiska hörlurar:

På väg till jobbet i morse lyssnade jag på: Petter - Logiskt, Marit Bergman Feat. Titiyo - 300 slow days in a row, Marit Bergman - Out on the piers, Ane Brun - Big in Japan, Tomas Andersson Wij - Jag har simmat långt ut från land, Joakim Berg - Nåt får dem som väntar och Anna Ternheim - Shoreline.

På Kungens kurva märktes vare sig finanskris eller industrikris. På Mediamarkt köptes det tv-apparater på löpande band. Förutom hörlurar var jag även ute efter Anna Ternheims nya skiva Leaving on monday. Dock såg jag på nätet i morse att den inte släpps förrän 12/11 och då även i en lyxversion, där vi får höra Anna Ternheim tolka Frank Sinatra. I helgen lyssnade jag på den nyss släppta Kent-boxen och återupptäckte The Hjärta & Smärta EP:n.

Kända artister som till exempel Håkan Hellström, Jill Johnson (och snart även Salem Al Fakir) har gästat Berwaldhallen, men är det inte dags för Portishead att komma hit till Sverige och spela med Sveriges Radios Symfoniorkester? Portishead har redan spelat med New York Philharmonic Orchestra och i anslutning till den konserten släppt Live at the Roseland Theatre NYC. Lyssna till exempel på den fantastiska versionen Glory Box på YouTube. Till berörda parter på Berwaldhallen - boka Portishead nu!

Apropå musik - jag vill också ha ett inbjudningskort till Spotify. Någon som har en inbjudan över?

Nu kanske någon undrar över bilden på mig i detta blogginlägg (ordet "fri" före "television" har oturligt nog försvunnit i bildredigeringen). Den skall illustera ett fantastiskt program som min kollega Johnny tipsade mig om. Programmet heter Picnik och är ett bildhanteringsprogram. Det enda man måste göra är att ladda upp en bild på Picnik och därefter kan man leka bäst man vill med bilden. Mycket praktiskt, då många datorer saknar Adobe Photoshop. Man behöver inte ens registrera sig (om man inte vill).

I väntan på Ternheims skiva, passar jag på att tipsa om hennes cover When tomorrow comes:


Inga kommentarer: