We are family - det har arbetarrörelsen visat under priden

Igår var det sista dagen i Pride Park och sista dagen för tjänstgöring i tältet. En smula avslagen (och vemodig) stämning hade infunnit sig. Vår vice ordförande hade köpt helikoptrar, spel med mera för att aktivera människor och visst var vårt tält ett av de mest besökta igår?
-
Jag och Åsa skulle gå och lyssna på tre korta föreläsningar: Sandra Dahlén, Åsa Petersen och Annika Lantz - alla tre hade ställt in. De enda som inte hade ställt in sitt framträdande i boktältet var Malinda Flodman och Helene Delilah som gett ut Stora sexboken, så då lyssnade vi på dem istället. De var riktigt underhållande. Vi gick även till FI:s tält och lyssnade på Mian Lodalen som pratade om sina böcker - främst Könsbalans. Det är en bok som bör finnas på varje arbetsplats!
-
Vi fick vidare en hel bunt disktrasor från såväl Hyresgästföreningen som HomO-tältet. HomO hade texten Diskriminering suger på sina disktrasor. Christine Gilljam föreslog att vi skulle lägga ut disktrasan i bland annat tvättstugan, vilket är en superbra idé.
-
Jag vill ge en eloge till alla som har jobbat under priden och framför allt de som jobbat i vårt tält. Ni har varit jätteduktiga och då menar jag att alla från nyrekryterad medlem till ledamot, till IF Metall-gubbar (och gummor) har varit lysande! Jag är stolt över arbetarrörelsen den här priden. Arbetarrörelsen har visat att de stödjer hbt-personers fri-och rättigheter på ett helt fenomenalt sätt. Det behövs i dessa tider, då hatbrotten mot homosexuella blir fler och homofober uppmanar till attacker mot homosexuella (läs till exempel Aftonbladet). Vi behöver arbetarrörelsen och arbetarrörelsen behöver oss.
-
Jag gillade miljöpartiet också. Jag gillade framför allt deras paroll i paraden Queerpartiet de gröna. Klockrent! Folkpartiet och vänstern får också vara med förresten. Övriga politiska partier gjorde inte så mycket väsen av sig. De trodde väl att det räckte med ett litet tält och att "vara där".
-
Vi värvade över 30 medlemmar till HBT-sossarna och det gör mig glad. För mig är medlemsrekrytering och medlemsvård viktigare än "klubben för inbördes beundran".
-
Nu ska jag vila upp mig i två dagar och på onsdag åker jag till Örebro och SSU-kongressen för att representera HBT-sossarna. Med tanke på alla skandaler och allt skitsnack runt de två ordförandekandidaterna, så hoppas jag att denna kongress verkligen anstränger sig för att vända den negativa trenden. Det krävs nytänk! Jag läser i Aftonbladet att i motsats till vårt medlemsras går trenden åt det motsatta hållet i Norge. Dags att åka till Norge för att få reda på hur de gick tillväga?
-
På tal om SSU så var det bara Jytte Guteland som besökte vårt tält under priden. Laila Naraghi lyste med sin frånvaro. Jag är en smula besviken över att hon inte var där... oooops har just fått veta enligt säkra källor att Naraghi visst var där. Det var bara jag som hade missat henne.

Inga kommentarer: