Rött kort för "nya moderaterna"

[...]Många av oss som slet för en ny alliansregering förvånat
tvingas konstatera att Fredrik Reinfeldts "nya moderater"
har utvecklats till en dålig kopia av "arbetarpartiet".
-
Enligt 12 kristdemokrater i SvD har moderaterna lämnat den klassiska "borgerliga politiken" bakom sig och ägnar sig nu åt "klassisk socialdemokratisk politik". Moderaterna föredrar socialdemokraterna och facket framför sina egna anser artikelförfattarna. I artikeln använder de sig av en retorik, hämtad från sportjournalistiken, vilket i sig är mycket amusant:
-
Det talas om rött kort (för m), vänsterytter (återigen m), spelare välplacerade över hela fältet (kd:s vision om alliansen), högerforward (kd), självmål (m), lagkaptensbindeln (kd vill att Hägglund tar över bindeln), placerar bollar i krysset (återigen kd), bredda spelet (återigen är det kd som ska göra detta), målskillnad (kd skall utjämna opinionssiffrorna) och artikeln avslutas med följande: Enbart genom en offensiv taktik kan alliansen fullfölja en politik som leder till målfest för hela svenska folket.
-
Dessa ständiga utspel från partierna i den så kallade Alliansen!
-
Ibland känns de så minutiöst planerade. När vi just glömt folkpartiets utspel om EMU och centerns hot om att inskränkande av fackens stridsåtgärder (läs strejkrätt), så är det dags för kristdemokraterna. Nästa utspel kommer troligtvis från moderaterna och så kommer cirkusen att fortsätta fram till 2010, då Alliansen skall visa på enighet. Samtidigt skall varje enskilt parti profilera sig. Nu har vi således centern och kristdemokraterna som tänker sno moderaternas väljare.
-
Det känns lite som upp och nedvända världen. Centern, med sina rötter i bondeförbundet, ett centern som en gång stod socialdemokraterna nära, är nu plötsligt höger om moderaterna. Kristdemokrater som nu visar att de också vill utmana moderaterna och ta väljare från dem, genom att också profilera sig höger om höger. Sedan har vi folkpartiet som ömsom är blåare än moderaterna och ömsom är de sympatiska socialliberaler som gör att jag fortfarande när en dröm om ett samarbete mellan folkpartiet och socialdemokraterna.
-
Eftersom moderaterna är det största borgerliga partiet, anser då de övriga borgerliga partierna att de har rätt att sno väljare från moderaterna? Stackars Fredrik Reinfeldt. För mig, som sosse, är detta underhållande läsning, att moderater som Fredrik Reinfeldt, Anders Borg och Sven Otto Littorin anses vara sossar av sina egna (läs kristdemokrater).
-
Smygsossar förenen eder och kom ut ur den politiska garderoben!
-

Inga kommentarer: