Ute ur garderoben, men inget att sätta på mig

Kläder visar vem du är eller vill vara. Även om du inte är intresserad av kläder är det också en markering. Gothare, punkare, brats, kulturell, sportig, elegant, tidlöst, lajvare.... allt det kan vi se på kläder och tillhörande accessoarer (och ibland drar vi även förhastade slutsatser).
-
Jag har alltid klätt mig efter humör och situation. Jag blandar ofta stilar, "högt med lågt". För mig är kläder viktigt. Det kanske beror på att jag har ett uniformsjobb och de timmar jag får gå i civila kläder är extraviktiga.
-
Jag gillar framför allt t-shirts som visar något. En t-shirt med mångfaldsrosen berättar att jag är hbt-sosse, mina St. Pauli-tröjor visar att hejar på ett fotbollslag i Hamburg (och för de som inte vet de ser de bara dödskallen, vilket också kan ge associationer). Igår fick jag en t-shirt från Avantgarde - Pissed and Proud. En t-shirt som i nuläget är för stor för mig, men jag ska nog fixa till det. Sedan har jag några konserttröjor.
-
Den här veckan är det som bekant pride. Jag och Pelle är huvudansvariga för hbt-sossarnas tält vilket innebär att vi måste vara där väldigt mycket. Det kan betyda att det är varmt vid 12 på dagen och kyligt klockan 11 på kvällen. Vad ska jag ha på mig?! Jeans är praktiskt, men då syns inte min tatuering och den har resulterat i intressanta samtal. Senast, när jag var på en miljöpolitisk kurs frågade en av deltagarna mig om jag var arkeolog. Det visade sig att hon också var det.
-
Ska jag ha t-shirten med mångfaldsrosen? Ska jag ha palestinasjal eller dödskallesjal? Vad ska jag ha för skor? Ska jag ha skjorta och i så fall, ska jag ha mina coola slips därtill? Och om jag nu väljer något - vilken pin skall då pryda skjortan eller tröjan? Mångfaldsros? Något 1 maj-märke? Socialdemokrater i Europa?
-
Jag vet inte vad jag ska ha på mig!
-
Vårt "familjetält" visar på den mångfald som finns inom socialdemokraterna. LO, Avantgarde, S-kvinnor, SSU, HBT-sossarna - alla har vi valt olika lösningar för våra tält. Det känns skönt att vi blev klara igår. Det känns som om vi åtminstone lyckats med en hemtrevlig stämning, där man känner sig välkommen... om än att vi var tvungna att ta till nödlösningar och har haft en begränsad budget, men det kommer att bli bra. Det är stort. Det finns kaffe och godis och sköna soffor. Där finns människor som gillar att vara sociala men samtidigt brinner för sitt politiska engagemang. Vi diskuterar gärna, men gillar också att ha kul. Så kom förbi "familjetältet" och besök oss... vårt tält är det med mest krimskrams ;)

Inga kommentarer: