Ytterligare en homofob i predikstolen

Sexuella abnormiteter är en djup cancersvulst på hela samhällskroppen.
Herren vet att sexuellt förvridna människor kommer att våldta djuren. Inte heller djuren går fria från människans sexuella behov och branden som är tänd i en människa. Utan till och med detta kan man ägna sig åt.
-

Så sade Åke Green i sin predikstol år 2003. Nu är det dags igen - Björn Lundin, präst inom Skara stift, Svenska kyrkan har anmälts till domkapitlet för att han i sin predikstol bland annat fördömer "homoäktenskap", kvinnliga präster och abort. Björn Lundin vill inte kommentera vad han sagt förrän han talat med biskopen (Dagen).
-
Han tangerar det tillåtna för vad man kan säga från en predikstol. Det säger Björn Lundins chef, kyrkoherden Jonas Hagström till GT. Jonas Hagström säger vidare:
-
Jag vet att människor känner sig kränkta av hans sätt att predika. Det är sant. Det är frågor som rör abort homosexuellas ställning i samhället och även kvinnliga präster.
-
Vi kanske behöver en ny "Åke Green-rättegång" för att en gång för alla ta reda på vad gränsen går för vad en präst kan säga i predikstolen?
-
Om Björn Lundin, präst i Svenska kyrkan, använder predikstolen för att ge uttryck för sin homofobi och sitt motstånd mot kvinnliga präster, bör han bli avstängd.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jaha, så man är homofob för att man inte tycker att homosexuella ska få gifta sig i en kristen kyrka? Är det så?

Då är du en riktigt hemsk "fob".

Din kyrkofob, kristofob, heterofob, äktenskapofob, och bibelofob.

Kära barn, när ska man sluta leka?

/Bengt

Alexandra Einerstam sa...

Jag kan åtminstone tolka kärleksbudskapet i Bibeln....

Anonym sa...

Och skippa resten av det skriva ordet?