Kajsa Ekis Ekman säljer Regina Kevius badkar för tre kronor på Blocket

Jag och Kajsa Ekis Ekman må å ena sidan vara oeniga vad beträffar surrogatmödraskap, men å andra sidan är vi rörande eniga vad gäller borgarnas utförsäljning av vår allmännytta. Ekis Ekmans krönika i Stockholm City (2011-02-17, s. 16) är väl värd att läsas i sin helhet. Saxat från krönikan:
Jag har lagt ut ett nystajlat badkar på Blocket - om någon vill köpa det är det bara att höra av sig. Det kostar tre kronor. Inte så dyrt va? Kanske dags att slå till? Saken är att detta är inte mitt badkar. Det är Regina Kevius badkar.

Nu kanske någon tycker att vem är jag att lägga ut någon annans badkar på Blocket, borde jag inte fråga först? Och varför så billigt, förresten? Men då menar jag att jag bara svarar med samma mynt. Regina Kevius är nämligen moderat idrottsborgarråd i Stockholm och hon har bestämt sig för att sälja ut flera av stadens simhallar. Det vill säga: våra simhallar. Utan att vi blir tillfrågade.

När SVT gjorde en enkät bland besökare på Högdalens simhall tyckte inte en enda att privatisering var en bra idé. Som Mehdi Oguszoy (V) sa i programmet: "Nu har vi betalat miljontals skattekronor för att renovera Högdalens simhall, varför ska ett privat företag få skörda frukterna?" Om någon vill starta ett privat badhus, varsågod, det finns inget som hindrar! Men sälj inte ut våra badhus!
En och annan undrar kanske varför borgarna säljer ut Sverige AB till vrakpris? Därför att det inte handlar om att göra en god affär å skattebetalarnas vägnar. Det handlar blott och bart om ideologi. Moderaternas ideologi. Ingenting skall ägas gemensamt, allt skall vara i privat regi.

Alla vet (även Moderaterna) att dessa ideologiska avregleringar gör Sverige sämre. Ändock fortsätter detta vansinne. Jag trodde till exempel att våra bibliotek var fredade från Moderaternas utförsäljningshysteri, men ack vad jag bedrog mig. Nu är det således dags för våra simhallar. Vill vi verkligen ha det så här? Hur kommer egentligen Sverige att se ut efter åtta år med Reinfeldt & Co?

[UPPDATERAT]
Nu finns Ekis Ekmans krönika på nätet.

Inga kommentarer: