Congresso


Bland nätrötterna (se till exempel Peter Johansson, Calle Fridén och Johan Westerholm) finns nu en önskan att ombuden åker till kongressen, väljer partiordförande och partisekreterare, har kul på kongressfesten och därefter ajournerar sig, för att i höst ha ytterligare en kongress som fokuserar på politik.

Dock verkar det som om denna önskan inte kommer att slå in. Tjafsandet skall, i och med denna extrakongress, upphöra. En extrakongress i höst skulle bara förlänga den infekterade interna debatt som nu präglar partiet, anser partiledningen.

Jag vill se en extrakongress i höst, av motsatt anledning. Om inte ytterligare en kongress äger rum, är jag övertygad om att den infekterade debatten kommer att fortgå. Det kommer att knorras och tjafsas ända fram till 2014 (and beyond).

Så varför ser nätrötterna behovet av ytterligare en kongress och inte partiledningen?

1 kommentar:

Johanna Graf sa...

Utmärkt observation, som vanligt! En medborgare jag pratade med på fiket i fredags liknade partiet vid en flaggstång, där stången blev allt längre och smalare, men där knoppen var det end man brydde sig om att polera.