#mustasch

Eftersom det spelas in utomhus idag, har det varit osedvanligt lugnt på min arbetsplats. Det passar mig utmärkt för att jag är 1. tokförkyld 2. mina arbetsbyxor har spruckit där bak och 3. har haft möjlighet att följa en intressant twitterdebatt som handlar om hashtaggen för Socialdemokraternas extrakongress.

#rivstart, #socialdemokraterna, #nys, #tart, #sforandras, #skongress med flera.... och så den officiella, den som Partiet vill att vi (medlemmar som icke medlemmar) ska använda, #nystart.

Jag har inget emot #nystart, de facto gillar jag skarpt #nystart. Jag driver dock en (icke framgångsrik) kampanj på facebook för hashtaggen #mustasch. Apropå facebook, kontaktade en partikamrat mig på FB och ville att jag skulle blogga elakt om Moderaternas partisekreterare, Sofia Arkelsten, på grund av denna tweet:

Länken går till regeringens sida för nystartsjobb.

Även om det är småelakt av Arkelsten, måste jag tillstå att jag faktiskt tycker det är roligt. All publicitet är bra publicitet, eller hur det nu var. Tack Fia!

På samma ämne: Jesper Svensson, Anders S Lindbäck och Makthavare. Det verkar dock som SvD har tagit bort inlägget Vitterheter om twitternyheter. Vän av ordning är förresten inte nådig i sin kritik (tagga ner, det handlar ju bara om en liten fjuttig hashtag).

3 kommentarer:

Sofia Arkelsten sa...

Hej! Tack för inlägget. Vet att du har humor! Tror också det är mer effektivt att blogga framåtsyftande och om nystarter och politik än att vara elak. :) /Fia

Alexandra Einerstam sa...

Darling! Tack för din kommentar Fia!

Anonym sa...

Jag är inte den nedtaggade typen riktigt. Det som got me going var inte hashtaggen i sig, utan den twitter-konversation som Jesper Svensson refererade. Jag tyckte S där gav uttryck för en bristande insikt (eller ödmjukhet, detta ord som jag normalt hatar) i vem som har ordgivningspriviligiet.