8 mars 2011

För ett år sedan, på Internationella kvinnodagen skrev jag här på bloggen:

BACKLASH. Det finns en dag om året då media fylls med reportage om jämställdhet. Det finns en dag om året då jag får inbjudningar från partier och organisationer. Digra program fyllda med seminarier, föreläsningar och manifestationer om och för jämställdhet. Det finns en dag på året som FN har utsett till internationella kvinnodagen. Den dagen är i dag.

Jag har inte hunnit gå igenom nyhetsflödet ännu, eftersom jag har varit på ett seminarium som Feministiskt Initiativ anordnade, men jag misstänker att det förhåller sig på samma sätt som för ett år sedan. Seminariet förresten, handlade om lönegapet mellan kvinnor och män. I anslutning till seminariet har FI släppt en rapport och publicerat en debattartikel på SvD Brännpunkt. Det är inte någon rolig läsning, men samtidigt som FI slår sig för bröstet och säger att det är det enda partiet som har ett konkret politisk förslag (jämställdhetsfond), så är inte det de facto den stora Lösningen.

Jag hoppas att SVT kommer att sända seminariet i repris... om SVT gör det - lyssna på vad den kunniga, fackliga panelen har att säga. Specifikt vill jag lyfta Annette Carnhede, förbundsordförande för ST. Hon fick rungande applåder av publiken.

En eloge till Tomas Tobé som ställde upp. Han är moderat och som vi alla vet är jämställdhet regeringen Reinfeldts akilleshäl, hur mycket än Timbro försöker hävda att så inte är fallet. Den feministiska fernissan hos Tobé & Co. är just fernissa. Skrapar man en smula på denna fernissa, visar det sig tydligt att det bara är ord från regeringen Reinfeldts sida.

Ikväll klockan 18:00 samlas vi på Södermalms torg för att demonstrera för feminism, mot rasism. Gränslöst systerskap!

Tidigare inlägg om jämställdhet (ett axplock), Backlash, Jobb, jämlikhet och jämställdhet, Kvinnotjusaren Fredrik Reinfeldt (Del IV), Kvinnotjusaren Fredrik Reinfeldt (Del III), Gör jämställdhet till en valfråga!, Ingår vårdnadsbidrag i Moderaternas arbetslinje?, 51 år kvar till jämställt uttag av föräldraförsäkringen, Kvinnotjusaren Fredrik Reinfeldt (del II), Anna Dahlberg: Alliansens akilleshäl, Kvinnotjusaren Fredrik Reinfeldt, Därför vinner de Rödgröna valet, Låt oss tala om vårdnadsbidraget, Göran Hägglund har utsett sig själv till hela svenska folkets talesman, "Jämställdhet handlar om halva folkets frihet och hela folkets anständighet", Moderaternas falska marknadsföring, Dagens citat, Det handlar om halva folkets frihet och hela folkets anständighet, Vart vi Socialdemokrater vill nå, vilka våra drömmar är, vilket Sverige vi vill bygga, Därför är vi kvinnor Vänster

Inga kommentarer: