Ett moderat skafferi fyllt med sossehat

Owen Wilson i filmen Behind Enemy Lines

Farstamoderaten Birgitta Holm har en blogg som hon givit namnet Birgitta Holm. Mitt moderata skafferi fyllt med politik & kultur. Efter en snabb genomgång av hennes blogg inser jag att namnet är missvisande och borde snarare heta Mitt moderata skafferi fyllt med sossehat & kultur, då politiken lyser med sin frånvaro.

I sitt ett inlägg skriver hon om en bilresa:
Idag har jag och Arne Fredholm åkt bil från Tallkrogen in till fiendeland(Bandhagen)och in i Fagersjö, Farsta, Farsta Strand, Larsboda, Sköndal och vidare ut i nytt fiendeland (Skarpnäck)med Stadsbyggnadsborgarrådet Regina och hennes borgarrådsekreterare Nils.
I Holms kommentatorsfält frågar jag henne varför hon benämner Bandhagen och Skarpnäck som fiendeland, men jag har inte fått något svar.

Håkan Juholt är en mansgris. Om Tomas Rudin skriver Holm:
[...] mitt tips är att Tomas Rudin nu träder in. Om han blir hennes ersättare så kommer jag skratta, skratta, skratta och åter skratta för någon mer opolitlig och okunnig politiker får man leta efter. (Jag vet att det är elakt men det är sant)jag har erfarenhet av honom...men det är inte mitt problem.
Jag kan ge ett otal exempel, men skonar Holm från att bli förödmjukad (jag vill inte sänka mig till hennes nivå).

Kultur, idrott, champagne och scones varvas med sossehat i Holms moderata skafferi. Vid en jämförelse är Tokmoderaten rumsren. Även i sina sämsta stunder, framstår Fredrik Antonsson som en P J Anders Linder om man jämför honom med Birgitta Holm (som snarast kan liknas vid en svensk Sarah Palin).

Vad beträffar okunnighet - försök föra ett samtal med henne om konservativa och liberala ideologer som till exempel Edmund Burke och hon ser ut som en fågelholk. Ett mantra upprepar hon dock gång på gång: Moderaterna är bäst och Socialdemokraterna är värdelösa. När hon någon gång talar om moderat politik, så talar hon i bästa fall lite luddigt om valfrihet och sedan inget mer. Jag undrar vem som skrattar sist? Rudin eller Holm?

P.S.
Kan någon berätta för mig varför det finns så få bra moderata bloggare? Tokmoderaten har jag redan nämnt. Mary X Jensen, Thomas Böhlmark och Kent Persson är tre andra med läsvärda bloggar... men därefter ett stort glapp ner till bloggar av den kvaliteten som Birgitta Holms blogg uppvisar.

Inga kommentarer: