Stockholms stadshus behöver Carin Jämtin


(Klicka på affischen så blir den större. Är den fortfarande liten använd zoom)
-
Carin Jämtin - en lysande politiskt stjärna är rubriken på ett inlägg jag skrev under Jobbkongressen. Carin Jämtin är nämligen något av en doldis och jag anser att det är ett problem för Socialdemokraterna i Stockholm. Hon är en briljant politiker och jag är en av hennes främsta anhängare, men...
-
Slutklämmen i inlägget lyder:
-
Därför hoppas jag att fler upptäcker att Carin Jämtin är en politiskt stjärna och att fler i Stockholm får upp ögonen för henne. By the way... vid en jämförelse med Sten Nordin är hon rena färgexplosionen i politisk lyster.
-
I morse, när jag kom upp från tunnelbanan vid Slussen, för att byta buss till Radiohuset, möttes jag av en affisch med Carin Jämtin. Det innebär att Carin Jämtin-kampanjen har dragit igång. Inte en dag för tidigt! Min förhoppning är att fler Stockholmare får upp ögonen för Jämtin.
-
Som ett led i kampanjen har nu Jämtin en egen hemsida, där hon främst bloggar - http://www.carinjamtin.se/. Jag ser att hon redan har hunnit skriva några inlägg. Till exempel skriver Jämtin varför hon börjar blogga:
-
Nu börjar jag blogga. Om Stockholm och varför Stockholm är en underbar stad. Om vatten, om det gröna, om byggnader, om idrottslag. Men framförallt om de fantastiska människor jag träffar och uppskattar på olika sätt. Och ibland kanske om en och annan jag inte tycker gör det bästa för oss Stockholmare. Stockholm är min stad, har alltid varit det och därför är det så fantastiskt spännande och ärofullt att få jobba med att göra staden ännu bättre. Därför är det också så sorgligt att se vilket slöseri med mänskliga resurser det är att inte alla barn går i bra skolor, att inte vuxna har rätt till Komvux eller de äldre som behöver som inte får den omsorg de har rätt till. Kort sagt slöseri med människor och ekonomiska resurser. Ungdomsarbetslösheten i Stockholm har ökat jättemycket och speciellt långtidsarbetslösheten bland unga. Att en ung människa inte får arbeta eller utbilda sig är förskräckligt. Och det är lätt att en ung människa tappar tron på framtiden. Så vi måste bekämpa ungdomsarbetslösheten.
-
Stockholm är även din och min stad. Precis som många andra, har jag flyttat till Stockholm. Stockholm är Sverige huvudstad, vilket innebär att staden även tillhör övriga i landet.
-
Stockholm är en underbar stad. Här finns mångfald, shopping, mat från hela världen, vacker arkitektur, muséer, rockklubbar, konserter, gayställen, teater, opera, människor, vatten, skärgård, slott, båtar, sjöar och alltid nära till grönområden. Storstadspuls.
-
Därför gör det ont i mig när jag ser vad Sten Nordin & Co. gör med vårt Stockholm. I Stockholm ökar klyftorna mellan människor. Stockholm behöver Carin Jämtin!
-
Gå med i kampanjen på Facebook!
-
Tidigare inlägg på samma tema:
I Moderaternas Stockholm, (S)torstad? , Så vackert är Stockholm, Usla hemsidor, rapporter i pappersversion och äntligen en rapport som nu finns tillgänglig, Vem fan är storstadsväljaren?, Stockholm, We've Got a Problem, Vårdslakt Stockholm (Del II), NK-Expressen, Socialdemokraterna vill ha ett hbt-borgarråd, "Politiska pajaskonster"
-
Andra som skrivit om Carin Jämtin och valrörelse: Peter Andersson, Johan Ulvenlöv, Martin Moberg, Johan Sjölander, SvD, DN

7 kommentarer:

Anonym sa...

- I en intervju i DN den 1 november 2003 sa Carin Jämtin följande som svar på frågan om länder som inte är demokratiska ska få bistånd:-Vad är ett demokratiskt land? Det är en sådan fråga som även professorerna på de kändaste universiteten tvistar om. De enda demokratier som finns i världen är väl Sverige och Norge och några stycken till.

blofeldt sa...

Jämtin kom in som en stormvind i Stockholmspolitiken, sen blev det inte så mycket mer. Vad har Jämtin uträttat i opposition? Att Jämtin suttit i GP-s regering betyder ingenting. GP omgavs sig med politiska nollor, som han kunde styra efter eget godtycke. Jämtin är väl den mest utslätade politiker som S har kunnat föra fram i Stockholmspolitiken. Annica Billström var av en helt annan kaliber.

Alexandra Einerstam sa...

En "utslätad politiker"? Låt mig citera mig själv: "vid en jämförelse med Sten Nordin är hon rena färgexplosionen i politisk lyster". Jämtin är en mycket duktig politiker. Vad har Jämtin uträttat i opposition? Det är just det som är kruxet - vi befinner oss i opposition.

Apse - det var väl ett bra svar på en journalists fråga?

Einar Berg sa...

Ha ha ha,,,,,
Underbar kommentar av John Apse! =)

fredrik jansson sa...

Jag förstår ärligt talat inte vad kampanjen har för budskap, annat än att göra Carin Jämtins ansikte känt för Stockholmarna. Och det borde man ärligt talat ha börjat med för tre år sedan.

Alexandra Einerstam sa...

Fredrik - som jag har tolkat kampanjen (välvilligt måhända?) är att den vill visa skillnaderna mellan blått och rött i Stockholm. I Moderaternas Stockholm växer klyftorna. Dock håller jag med om att S skulle ha satsat på Carin Jämtin-kampanj för tre år sedan. Hon är tyvärr en doldis för många Stockholmare.

fredrik jansson sa...

Man kan väl fråga sig varför Carin Jämtin inte har sett till att hon synts mer de senaste tre åren? Det är ju trots allt oppositionens huvudsakliga uppgift.