"Jämställdhet handlar om halva folkets frihet och hela folkets anständighet"

Under EP-valrörelsen lagade Moderatkvinnornas ordförande, Magdalena Andersson, mat tillsammans med Gunnar Hökmark. Filmerna lades ut på YouTube (här finns ett exempel, där Andersson talar om "kvinnoglasögon"). Ytterligare ett klipp på YouTube visar när Moderatkvinnorna delar ut överfallslarm till kvinnorna i Jönköping. Fredrik Reinfeldt vill inte kalla sig feminist och anser att "könsmaktsordning" är ett svårt ord. Reinfeldts partikamrat Carl Bildt har skrivit 500 blogginlägg, men nämner ordet jämställdhet endast en gång.
-
Moderaternas omsvängning i frågan om jämställdhet, är därför mycket svår att svälja. Det är också därför jag kallar det för falsk marknadsföring. Jämställdhet är en fråga om frihet, skriver Hillevi Engström och propagandaminister Per Schlingmann på SvD. Artikeln handlar snarare om de skattesänkningar som den Moderatstyrda regeringen har genomfört, medelst lånade pengar.
-
Svenska folket vill ha välfärd och inte skattesänkningar. Moderaternas skattesänkningar må ha inneburit att förskolläraren fått mer i plånboken, men har också inneburit att på förskolan, där personen arbetar, har tjänster dragits in.
-
Det är uppenbart att de rödgröna tror sig ha identifierat jämställdheten som en borgerlig akilleshäl, skrev SvD efter Mona Sahlins sommartal vid Dieselverkstaden i Sickla. Låt Fredrik Reinfeldt göra jämställdhet till en valfråga. Jag är beredd, sade Sahlin i sitt tal.
-
Det vi nu får se är således Moderaternas taktik - att "svänga om" i jämställdhet. Ett spel för gallerierna. Retorik. Ord, utan handling. Genomskinligt är bara förnamnet. Att Kristdemokraterna också gör ett utspel är bara väntat. Läs Alliansfritt Sveriges briljanta inlägg om KD:s utspel i jämställdhetsfrågan.
-
Rubriken är ett citat av Mona Sahlin.

Inga kommentarer: