Med eller utan handväska

Året var 2007. Sisela Lindbloms bok De skamlösa utlöste en väskdebatt utan dess like. Tills för några dagar sedan, då Mona Sahlin poserade med en Louise Vuitton-väska. En het och hätsk debatt började rasa på bloggar, Twitter, Facebook och gammelmedia. Göran Greider skrev på Newsmill att Mona Sahlins väska är ett hot mot Socialdemokratin.
-
Vem bryr sig om vilken handväska Mona Sahlin har? Vad menar folk egentligen? Vore det bättre om hon kom dragandes med en ful tygpåse med konsummärke på? undrade Johanna Graf på sin blogg.
-
Manliga politiker kan köpa dyra kostymer och jaktgevär – men kvinnor måste akta sig för väskväktarrådet, skrev Katrine Kielos i Aftonbladet. Johan Westerholm undrade vad hade reaktionen blivit om Mona Sahlin (S) eller Fredrik Reinfeldt (M) blivit ertappade med märkeskopior.
-
Det är fan hårt att vara sosse..! skrev Josefin Deiving på sin blogg.
-
Mona Sahlin sade själv att hon ägde all sin tid åt att kämpa för jobb och mot klyftor. Med eller utan handväska. En klockren kommentar!
-
Om Sahlin hade poserat med en gasmaskväska från Försvaret (se bild), vilka kommentarer hade vi då sett? Måste Sossar klä sig i säck och aska?
-
Väskdebatt: DN, SVT, DN2

1 kommentar:

blues sa...

Inte ett dugg förvånad om pressens "bild av verkligheten", i synnerhet Aftonbladets och Expressens. Som alltid lågt och triviallt. Det finns massa andra viktiga och brinnande problem tidningarna borde skriva om, men Anna Anka, god mat och resor är det bästa de kan åstadkomma. Samtidigt skriver de varje dag just om att shoppa fina kläder, skor, väskor, smycke, prylar och annat. Men när självaste sossepartiets boss råkar ha en sån dyr väska då är det rena rama WW3. Vilket hyckleri och cynism.
Det är människors handlingar som borde räknas, det de kämpar för och står bakom,inte deras väskor.
men att skriva om att Annika Falkenberg, vd i en statlig institution, tjänar 100 000 kr - om dan och kommer inte att tacka nej den här året till miljoner i bonus och att hon kan köpa en sån väska varje dag och fylla den med egna pengar - det törs inte pressen skriva om. Konstigt nog blev det inga mediedrev det här gången - undrar, i all min naivitet, varför? Patetisk och väldigt lågt. Har en stark känsla att detta gjordes med flit - att misskreditera Mona som en partiledare som slåss för de små vanliga människor. Då ska hon förmodligen gå iklädd secondhand kläderna. Undrar om det är någon från alliansen som har "beställt hela paketet" - maktkampen har börjat så det skadar inte att hitta nåt snuskigt om motstondaren, typ Toblerone, tv-avgift, parkeringsböter mm.