Egalia - en fristad för unga hbt-personer (del II)

I inlägget Egalia - en fristad för unga hbt-personer skrev jag bland annat:
-
Egalia är nämligen nedläggningshotad utan stöd från Stockholms stad. Stockholms stad (läs Moderaterna) vill inte skjuta till mer pengar, då de anser att RFSL ”redan är en av stadens största bidragstagare och borde omprioritera sin budget” (QX.se). Ett felaktigt påstående som kommer att drabba unga hbt-personer.
-
Under Socialdemokraternas jobbkongress besökte oppositionsborgarrådet Carin Jämtin NetRoots hörna och hon gav mig då följande besked: När de Rödgröna tar över Stadshuset kommer vi att få se ett hbt-borgarråd och Egalia kommer att permenteras. Men tills dess? Egalia är en fristad för unga hbt-personer och det är djupt tragiskt att Moderaterna i Stockholms stad inte vill skjuta till mer pengar. Istället har de återremitterat ärendet om Egalias framtid. Tills Stockholms Stad (läs Moderaterna) har beslutat i ärendet står Egalia utan finansiering.
-
I förrgår bjöd RFSL Stockholm in till Vuxen-Egalia. Huvudsyftet var att samla in pengar till Egalia. Min förening - HBT-Socialdemokrater Stockholm - beslutade på senaste styrelsemötet att donera 2000 kronor till Egalia. Vår ordförande, Mia Sundelin, tillsammans med styrelseledamoten Lukas Romson, överlämnade i förrgår checken till RFSL Stockholms ordförande Anna Söderström.
-
Vill du också vara en av Egalias änglar? RFSL Stockholm tar emot bidrag på bankgiro 273-4382. Märk gärna gåvan med ditt namn. Du kan också stödja Egalia genom att skicka ett SMS. SMS:a "RFSL egalia" till 72550. SMS:et kostar 100 kr.

Skriv också under uppropet!
-
[Uppdatering]
Jag ser att QX skrivit om insamlingen:
Tidigare i år skänkte Sarah Grey 50 000 kronor och HBTs Stockholm, den socialdemokratiska hbt-föreningen meddelade förra veckan att man kommer bidra till insamlingen. Föreningen har oppositionsborgarrådet Carin Jämtin (s) bakom sig i sitt stöd för Egalia.
- Jag vill uppmana de borgerliga politikerna att göra allt för att hitta en finansiell lösning så att Egalias verksamhet blir permanent och kan leva vidare även i framtiden, sa Carin Jämtin i julhelgen då Egalias situation blev uppmärksammad.

1 kommentar:

Mia sa...

vice ordförande Jerry Adbo var också med:-)
/Mia