Miljöpartiets dragningskraft

Varför Miljöpartiet drar till sig storstadsbor, unga kvinnor et cetera, har jag varit inne på förut (se nedan för ett axplock). Miljöpartiet har nämligen det. Vad det är har Rebella varit inne på i sin framtidsrapport.
-
MP har kommit långt i frågor som jag driver i mitt parti. Det gäller till exempel miljö och klimat, införandet av en samtyckeskrav i våldtäktsparagrafen och Ipred (ja, andra integritesfrågor också). Sedan har vi det där med interndemokrati inom partierna. Vid en jämförelse av S och MP, så har MP, å ena sidan, en organisation som underlättar, som lyssnar, som värnar sina medlemmar, medan S, å andra sidan, är en betongkloss, där åldersstrukturen är skrämmande och avskräckande (se bara hur nomineringsprocessen till listorna går till). Socialdemokraterna har en sjukdomsinsikt, men ledande Sossar vill inte göra något åt problemet. Moment 22.
-
Och Maria Wetterstrand... denna fantastiska, självsäkra, fenomenala, hänförande, underbara... Lovorden är många. Ni som känner mig vet att jag är Sahlinist, men Wetterstrand är något alldeles särskilt.
-
Nu ska inte sticka under stol med att en och annan Miljöpartist har försökt "locka över" mig till dem och jag har själv övervägt tanken många gånger, men jag är Sosse i själ och hjärta och kommer att fortsätta kämpa inom mitt parti. Jag är dock oerhört glad över att Miljöpartiet är vår samarbetspartner.
-
Maria Wetterstrand - De gröna ett naturligt hem för socialliberaler
-
Tidigare inlägg:
Stockholm, We've Got a Problem
La onda verde*
"Fortsätter utvecklingen finns inte det här partiet om tio-femton år"
En väckarklocka?
Personval fullt ut?
Partipolitisk terapi
Valrörelse
-
Foto: Fredrik Hjerling

2 kommentarer:

Anonym sa...

Miljöpartiet, Maria Wetterstrand och Peter Eriksson är efter makt och inflytande och inget annat. När man lyssnar på Mp och deras ivriga frälsare och "lockare" blir man lite mörkrädd och förvirrad - locka över-typerna är en aning för ivriga och segervissa, de pratar övertygande, är trevliga och bjuder på kaffe och bullar men det är anmärkningsvärt att de undviker att prata om gemensamt rödgrönt regeringsalternativt utan de vinklar åt de grönas maktintresse och deras nyckelord är Maria förstås!
När vi två 50+:are på ett "syjuntamöte" försökte ställa en motfråga ang. just samarbete blev svaret ja, jaa det där är en tolkningsfråga.

Nicklas Eriksson sa...

Miljöpartiet är ett arbetarklassfientligt borgerligt parti. De är dessutom till stor skada för Sveriges landsbygd.