Snart går flyttåget till Farsta

Igår begav jag och min fru oss till Familjebostäders kontor för att skriva på kontraktet för en nyproduktion i Farsta. Istället för champagne blev vi bjudna på choklad av Rebellan Johanna (som jobbar i FB:s reception). Lägenheten är dubbelt så stor som den vi har nu. Inflyttningen sker i mitten av januari nästa år. Vi är naturligtvis jätteglada för detta förstahandskontrakt. Dock är det en nyproduktion och hyran är därefter.
-
I senaste numret av Hem & Hyra (nr. 7 november 2009, ej tillgänglig på nätet) finns en artikel om de kommunala bostadsbolagen, som tjänar stora pengar på sina hyresgäster. Mest av alla tjänar Familjebostäder i Stockholm som gör en vinst på nästan 11 000 kronor per lägenhet och år.
-
Till Hem & Hyra säger Bosse Sundling, VD för Familjebostäder:
-
Vi satsar bland annat på trygghetsskapande åtgärder och bygger en hel del nytt. Det hade vi inte kunnat göra utan ett positivt resultat.
-
Jag anser det bra att vinsten återinvesteras i husen och hyresgästerna, men 11 000 per lägenhet och år? Genomsnittet för bostadsbolagen är drygt 2000 kronor per lägenhet.

Inga kommentarer: