Julie, Julia & Tore Wretman

I helgen såg jag och Åsa filmen Julie & Julia som handlar om Julia Child och Julie Powell. 2002 bestämmer sig Julie Powell att börja blogga. På 365 dagar ska Powell laga de 524 recept som utgör Julia Childs mest kända kokbok - Mastering the art of french cooking, samtidigt bloggar hon om projektet.
-
Ni som känner mig och läser min blogg vet att jag älskar mat, således även böcker och filmer om mat. Därför gillar jag även denna film. Meryl Streep är fantastisk i rollen som Child. Andra matfilmer jag kan rekommendera är (endast ett axplock): Kärlek på menyn, Kärlek het som chili (baserad på boken med samma namn) och Mat, dryck, man, kvinna.
-
Efter filmen, diskuterade jag och Åsa huruvida man skulle kunna göra en svensk variant av Powells projekt. Vi kom fram till att Tore Wretman och hans bok Svensk husmanskost (utgiven för första gången 1966) skulle vara ett ypperligt mat- och bloggprojekt: Fläsklägg och rotmos, kåldolmar, dillkött, köttbullar, sjömansbiff, blodpudding, laxpudding, småländska kroppkakor...
-
Mat- och bloggprojektet kan bli verklighet när jag och Åsa flyttar till en trea i Farsta (med ett större kök). I inflyttningspresent ska vi få en Kitchen Aid. Någon som har ett exemplar över av Wretmans bok?
-

1 kommentar:

Johan Westerholm sa...

Men kaninen då! Den var ju fantastisk......

:D

Johan