I kölvattnet av Primegate

Jag ser nu så kallade oberoende socialdemokrater uttala sig om kärnkraft. Att några av dessa fått bjudresor till de finska kärnkraftverken har väl intet att göra med deras positiva inställning till kärnkraft?

Om Svenskt Näringsliv, Timbro, kärnkraftslobbyn eller någon annan betalar dessa för att de skall uttala sig positivt om än det ena och än det andra under falskt flagg (i detta fall sosse), varför sälja sig så förbannat billigt? För varje gång någon av dessa "oberoende sossar" går högerns ärenden går även deras trovärdighet, bit för bit, förlorad tills det enda som återstår är ett stort skämt.

Osökt börjar jag nynna på Kents låt Dom andra:

En utomjordings kärlekstörst
En undran vem som svek vem först
Och jag blir gärna en martyr
Vi behöver nog en ny
Sälj dig, sälj dig dyrt

Tidigare inlägg: Att sälja sin själ till Svenskt Näringsliv (en travesti på Faust), Code of ethics, Trust no one

2 kommentarer:

Magnus sa...

Hur dyrt sålde "de" sig jämfört med resor, tilltugg mm vid exempelvis feministkonferenser?

Kan du redovisa lite bevis?

Alexandra Einerstam sa...

Magnus. Nu har jag inte varit på någon feministkonferens. Det enda jag har varit i närheten av en feministkonferens är en styrelseöverläggning på Rönneberga för S-kvinnor och då arbetade jag som ombudskvinna för dem.

Jag har aldrig fått betalt av SN, Timbro, Kärnkraftslobbyn eller liknande. Jag har varit på seminarier som Timbro och SN anordnat. Jag har ätit gratismat där, men det har jag även redovisat på min blogg.