Sverigedemokraternas kluvna tunga

Det var inte länge sedan som Sverigedemokraternas partiordförande, Jimmy Åkesson, tillsammans med Carina Herrstedt, Andre vice ordförande för SD, skrev en debattartikel i Aftonbladet med rubriken SD - ett parti för hbt-personer (som jag skrev om här och här). Det är den artikeln jag tänker på när jag läser Niklas Orrenius artikel i Sydsvenskan med rubriken Flört med kaldéer ogillas i SD-leden. Artikeln inleds med följande:

– Fint va? Så fint!

Nader Helawis (SD) röst dryper av ironi när han håller fram ett gammalt exemplar av Metro. Bilden han visar upp föreställer två glada kvinnor som omfamnar varandra vid ett altare. En regnbågsfärgad socialdemokratisk ros markerar avsändaren. Annonsen publicerades i samband med kyrkovalet.

Tidningen är skrynklig och sliten. Helawi har använt den mycket de senaste månaderna. Han går runt i Södertälje och visar det förälskade kvinnoparet för troende människor, kristna och muslimer.

– Vill ni ha det så här? frågar Nader Helawi dem han möter.

– I så fall, fortsätt rösta på Social­demokraterna. Annars rösta SD.

Det funkar. Bilden har hjälpt honom att värva massor med anhängare till SD. Nästan alla är religiöst konservativa, nästan alla har invandrarbakgrund.

Annonsen som Sverigedemokraten Helawi använder, är den ni ser ovan. Vi HBT-socialdemokrater tog fram inför kyrkovalet 2009. Elisabeth Ohlson Wallin har tagit fotot. Ohlson Wallin är nog mest känd för sin utställning Ecce Homo. Fotot visar två människor som älskar varandra. Helawi har uppenbarligen inte läst Åkessons och Herrstedts artikel.


Tor Billgren skriver på sin blogg:
[...] Sverigedemokraterna värvar väljare bland muslimska och konservativt
kristna invandrare genom att appellera till reptilhjärnans antihomosexuella
reflexer.

Därför har jag nu två frågor till Sverigedemokraternas partiledare Jimmy Åkesson: Är Sverigedemokraterna ett parti för hbt-personer? Om svaret är ja, kommer du då att läxa upp Helawi (och andra homofober i ditt parti)?

5 kommentarer:

Joakim Larsson sa...

Även jag väntar med spänning på svaret.

Wonder Warthog sa...

Jag tror på Åkesson! SD är ALLAS vän!

Ärligt, är det nån enda HBT som köper SD:s skitsnack?

Nicklas Eriksson sa...

Det var det jävligaste! I sitt hemland förföljdes han, men i sitt nya land börjar den bibelsvingande idioten förfölja hbt-personer!

IQ fiskmås eller? Men det är klart: är man dår-religiös så är man väl.

A. Einstein sa...

Jag är besviken eftersom jag tänkt rösta på dem av taktiska orsaker och endast av den anledningen att de behövs i riksdagen på starka mandat för att få ordning på flyktingpolitiken och anhöriginvandringen i vårt lilla land. FÖR MINA BARNS OCH BARNBARNS SKULL!

Tyvärr har det visat sig att man lokalt (Södertälje) inbillar sig att avkristnade svenskar har intresse för "värdekonservativa" Irakkristna, otidsenliga idéer (som drivs för personlig positionering) om att åter göra det omöjligt för homoäktenskap, vilket gett nationellt genljud ända ner till Sydsvenskan - http://www.sydsvenskan.se/sverige/article880592/Flort-med-kald%C3%A9er-ogillas-i-SD-leden-Svart-nar-udda-sangkamrater-ska-samsas.html

Tidsunket mellanösterntänk med omisskännerliga drag av fanatism, går liksom inte hem i de svenska stugorna, eftersom svenskarna till sannolikt 95% är ett avkristnat folk som reducerat vigselakten till en vacker tradition! Religiösa extremer hotar alltid demokrati, fri- och rättigheter. Dags för SD att välja vad som är viktigast!

Anonym sa...

Jaha, så även SD tar de positioner som är för tillfället mest gångbara hos de röstande massorna. Vem är förvånad egentligen? Jag tror i och för sig mer på deras HBT-snack än på deras anti-etablissemangssnack. Riksdagslönerna går före övertygelse, även i SD... frågan är om det är något dåligt i sig...