Gör kulturen till en valfråga (Del IV)

Igår damp ETC Stockholm ner i fastighetsboxen. Där får jag erfara att de Rödgröna i Stockholm, med Carin Jämtin i spetsen, numer har ett gemensamt kulturpolitiskt program för Stockholm. Till ETC Stockholm säger Jämtin:
Den borgerliga alliansen pratar om välfärdens kärna och i den ingår inte kulturen. Men Stockholms stad måste skjuta in pengar för att göra kulturen till en viktig del i alla stockholmares liv.
Ge kulturen ett lyft heter det kulturpolitiska programmet som jag, efter ett visst detektivarbete, hittar på Socialdemokraternas hemsida.

Det kulturpolitiska programmet består av fem punkter:

- Mer kultur för fler barn och unga
- Stärk biblioteken och litteraturen
- Bygg ut scenkonsten till hela staden
- Skapa livsrum för det kreativa Stockholm
- Ökad jämställdhet och mångfald för högre kvalitet

Det är ett mycket bra kulturpolitiskt program som de Rödgröna har utformat (om än att jag gärna hade sett ännu större satsningar på det kulturpolitiska området). Borgarna i Stockholm struntar i kulturpolitik. Kultur tillhör inte "välfärdens kärna", utan skall betalas ur egen ficka, enligt högern.

Vad de Rödgröna i Stockholm dock har glömt att göra, är att marknadsföra det kulturpolitiska programmet. Om de Rödgröna i Stockholm menar allvar - att göra kulturen till en valfråga i detta ödesval - räcker det inte med ett pressmeddelande och en artikel i ETC.

Vi är många stockholmare som brinner för kulturfrågor. Det vore bra om vi fick informationen i vår inkorg (helst en dag innan offentliggörandet), istället som i detta fall få läsa om det första gången i tidningen ETC.

Tidigare inlägg: Gör kulturen till en valfråga, Gör kulturen till en valfråga (Del II),
Gör kulturen till en valfråga (Del III


Inga kommentarer: