Regeringen Reinfeldt - en passus i politisk historia?

Jag minns vagt Carl Bildts regering. Vid en tillbakablick vet jag bara en sak - att den borgerliga regeringen, på 90-talet, körde den svenska ekonomin i botten. Jag leker med tanken: Vad kommer jag att komma ihåg av alliansens om 20 år?

Att alliansen skyllde allt på finanskrisen?
Att alliansen misslyckades med en proposition beträffande könsneutrala äktenskap?
Försämringen av och flykten från a-kassan?
Utförsäljningen av allmännyttan?
Sjukförsäkringen?
Eller kanske Maud Olofssons badtunna?

Rekommenderad läsning Aftonbladets ledare De förlorade slaget om verkligheten.

2 kommentarer:

Tobias sa...

Det ar konstigt att du menar att Bildt-regeringen korde ekonomin i botten. Nar Goran Persson som var finansminister efter sa att det var pa grund av taskig spekulation och politik ford pa 80-talet. Dvs innan borgliga regeringen.

Alla vet att historien ar skriven av vinnarna. Varfor skulle annars alla socialdemokraterna ignorera att ungdomsarbetslosheten var historiskt hog under en hogkonjunktur innan borgarna nu tog over.

Sossarna som salde allmannyttan innan borgarna tog over? Att sossarna bara rostade igenom partnerskapslagen pa 90-talet pa grund av partipiskan, men att manga var missnojda med det.
Skatteamnesti for de rikaste?
Att Sossarna hade underskott under brinnande hogkonjunktur?

Ar propagandamaskinen sa bra for sossarna sa att dom kan gora vad dom vill utan att dom behover sta for det?

Kan du forklara utforsaljningen som skedde av allmannyttan innan? Omvandling till bostadsratter? Privatiserandet av SL? Energifiaskot? Faktumet att rodgron politik har lett till mer utslapp av vaxtgaser fran Vattenfall.

Faktumet att folk inte kommer ihag nagot av det visar att man inte kan lita pa att sossarnas valjare ar bra informerade...

Moteld sa...

Tyvärr var socialdemkraterna ett väldigt borgerligt parti under Göran Persson, helt inspirerat av Tony Blairs labour, med en hel del nyliberala inslag.
Det är tur att det finns ett rödgrönt alternativ nu.