Dorian Grays gelikar

Just nu pågår det en intressant diskussion kring Sosseköttberget på bloggar och Facebook. Jag har skrivit ett inlägg som heter Inga överraskningar. Bara trist och tråkigt, men jag tror att diskussionen verkligen tog fart i och med att Josefin Deiving publicerade åldersfördelningen på Stockholms AK:s ombud till partikongressen på Facebook. Även jag lade ut åldersfördelningen här på bloggen.
-
Peter Karlberg (representant för Sosseköttberget?) gav sig då in i en diskussion på Facebook med bland annat Josefin Deiving och Calle Fridén och Karlberg skrev även ett blogginlägg. Calle Fridén ansåg då att Karlberg förde ett "läskigt resonemang". I kommentatorsfältet till Fridéns inlägg, besvarar Deiving Karlbergs kritik på ett mycket bra sätt. Karlberg skriver då ett inlägg på sin blogg som heter Mitt läskiga resonemang.
-
Vad är då det "läskiga "med Karlbergs resonemang? Efter att ha läst hans inlägg och kommentarer tror jag att det är följande: vi har svårt att inse att vi inte längre är unga. Jag fyller 36 år idag och anses vara en ung S-kvinna i mitt parti. Jag är 70-talist. Jag känner mig dock som 27 år (och beter mig i många fall som en tjugoåring). Fast varje gång jag ser mig själv i spegeln, ser jag även de grå hårstråna och en och annan rynka. Hur mycket gemensamt har jag egentligen med en 20-åring? Även de äldre har förändrats. De vill inte sitta sysslolösa i sin villa och virka, när de pensioneras. Amelia Adamo myntade uttrycket mappies i och med sin tidskrift M-magasin. Adamo skriver:
-
Mappie står för Mature Affluent Pioneering People. Översatt till svenska blir det Mogna Attraktiva Pionjärer. Mappie, det är du och jag, den nya generationens 50-plussare som vet vad vi vill i livet och hur vi ska få det. Vi har både tid och pengar och vi vill spendera dem.
-
Därtill så kämpar de, som uppnått positioner i partiet, med näbbar och klor, för att behålla sina positioner. Var det inte Anders Ygeman som, när han var SSU:s ordförande i Stockholm och vice ordförande för SSU på 90-talet, motionerande om att en riksdagsledamot endast fick sitta ett begränsat antal perioder? Ygeman har nu suttit i riksdagen sedan 1996 och jag misstänker starkt att han inte längre motionerar om att endast sitta i två mandatperioder.
-
Kanske är det därför Peter Karlberg går så hårt ut med och säger att de äldre minsann kan tala för de yngre och ofta kan de nog det, men det handlar även om att kunna identifiera sig med de förtroendevalda.
-
Maj-Britt Theorin gör, i och med denna, sin 14:e (!) kongress. Förstår inte Karlberg att detta är ett problem? Om inte Karlberg förstår varför människor flyr SAP, att vi har svårigheter att rekrytera nya medlemmar och att färre röstar på Socialdemokraterna och om det fortsätter i denna takt finns inte partiet om 15 år, ja då saknar även Karlberg sjukdomsinsikt och är en del av SAP:s problem.

1 kommentar:

Calle Fridén sa...

Grattis på födelsedagen!!! Och jag tycker att Peters inlägg är läskigt för att det är så tyoiskt.