Borgerlig kannibalism

Förortskillen tillika statsministern Fredrik Reinfeldt har ett dilemma vad beträffar Högeralliansen och ordförandeskapet i EU. Fredrik Reinfeldt vill, på samma sätt som Göran Persson, bli ordförande med hela det svenska folket. Om statsmannen Reinfeldt lyckats med detta, gör han de på bekostnad av övriga allianspartier. Ju bättre han lyckats med ordförandeskapet, ju starkare lyskraft han får, desto sämre ser det ut för C, FP och KD.
-
Kommer Moderater att stödrösta på de övriga partierna i riksdagsvalet? Kommer det att räcka? Vad händer med den Moderatstyrda regeringen om, låt oss säga, Kristdemokraterna åker ut? Hur kommer den politiska kartan att se ut 19 september 2010?
-
Jag läser Neo:s artikel Manuset som ingen vill skriva (läs den!). Artikeln är skriven innan Piratpartiet rönte stora framgångar i EP-valet. Det finns med andra ord fler scenarier än de som artikeln räknar upp.
-
Det är ingen hemlighet att jag önskar att Socialdemokraterna tillsammans med Miljöpartiet får majoritet och bildar regering (utan Vänsterpartiet), men om så inte är fallet - hur kommer en Moderatstyrd regering se ut 2010?
-
Jag hittade en bra bild till detta inlägg. Den visar azteker som ägnar sig åt kannibalism. Bilden är tagen från Florentine Codex. Kommer vi att få se Maud Olofsson, Jan Björklund och Göran Hägglund slita och dra i Fredrik Reinfeldt och Moderaterna i likhet med bilden? Alla allianspartier vill ju ha sin del av kakan. Centerpartiet (läs Mauderaterna) står ju redan höger om Moderaterna, men lockar ändock inte till sig några Moderata väljare. Björklundpartiet kanske lyckas på egen hand, om Marit Paulseneffekten håller i sig (vilket är tveksamt)... men stackars Kristdemokraterna. Hur ska det gå? Kanske är det Highway to Hell som gäller för dem.
-
Vilka skall då Moderaterna bilda regering med? NEO:s artikel tar upp några scenarier, men som jag redan nämnt, finns det fler att välja på.
---------
Katrine Kielos - Foto av statschefer hjälper inte de fattiga

Inga kommentarer: