LO:s kommande satsning på webben - flipp eller flopp?

LO har ju som bekant sålt ytterligare 41 procent av aktierna i Aftonbladet till Schibsted. Under Almedalsveckan diskuterade jag och några andra kamrater vad LO borde göra för dessa pengar. Satsa på Arenagruppen var ett förslag, som jag gillade starkt.
-
Lotta Gröning skrev för någon dag sedan i Expressen att LO skulle satsa på webben (tyvärr hittar jag inte någon länk på webben till artikeln). Jag håller i mångt och mycket med i hennes kritik av detta tilltag - men tänk om denna satsning blir bra? Tänk om LO verkligen tänker till. Tänk om de släpper kommentatorsfälten fria, knyter an progressiva bloggare till sajten (kanske genom att använda den befintliga plattformen NetRoots, som progressiva vänsterbloggare redan använder sig utav?), tänker interaktivt...
...tänk om det blir en tvåvägskommunikation?
-
De personer i LO-borgen, som nu grubblar på denna "satsning på webben", borde verkligen ta till sig av Daniel Suhonens fem förslag för att knäcka Högerns makt över medierna. Framför allt den nättidning och den tankesmedja som Suhonen skriver om. En nättidning som använder alla internetverktyg fullt ut och knyter till sig andra vänstermedia och en radikal tankesmedja behövs verkligen.
-

Inga kommentarer: