Underbara Sissela Kyle

Under veckan som gått har vi, som älskar Sissela Kyle, fått vårt lystmäte tillfredsställt hela två gånger på Pride House. Första gången som Dagens hetero, då Mian Lodalen intervjuade Kyle och andra gången då Bangs chefredaktör, Sonja Schwarzenberger, samtalade med Kyle, med anledning av Bangs temanummer Roligast i Sverige.
-
Min fru har under morgonen, i likhet med Sissela Kyle, paroderat Anette Kullenberg -Det haaandlar inte om det... (sagt med nasal, gäll och släpig röst). Annette Kullenberg har visst missuppfattat Kyle och fått svar på tal, men samtalet mellan Schwarzenberger och Kyle handlade snarare om hur styvmoderligt komiker med (det biologiska) könet kvinna behandlas i "världens mest jämställda land". Åsa Petersen har skrivit mer om detta.
-
Ett är dock säkert, jag och Åsa kommer att köpa DVD:n SissElak och få oss ett riktigt gott skratt. Sissela Kyle är en av Sveriges roligaste komiker och då menar jag inte en av Sveriges "kvinnliga komiker", utan komiker punkt.
-
Nedan ser du förresten Annette Kullenberg dansa i Cilihilis video Happy without a boy och här kan du se en intervju med Kullenberg och Cilihili (för att få ett smakprov på Kullenbergs röst).
-

Inga kommentarer: