Var är du Nalin Pekgul? Stockholm Pride väntar på dig

Varje torsdag, från klockan 16:30 står Nalin Pekgul tillsammans med Västerorts kvinnoklubb, Stockholms arbetarekommun och upprörda invånare på Tensta torg och väntar på att få debattera och ställa frågor till Filippa Reinfeldt angående Vårdval Stockholm. Demokratikampanjen startade i februari i år och än har de inte fått se skymten av Filippa Reinfeldt. Nu är det fredag och Stockholm Pride har ännu inte fått se skymten av Nalin Pekgul.
-
Förra året gick Nalin Pekgul i prideparaden. Pekgul gick då under den banderoll som ni ser på bilden. Det var många Sossar som muttrade och undrade varför hon inte gick i We are family-sektionen. Framför allt frågade sig Sossar varför Pekgul gick under den banderollen och inte S-kvinnors banderoll.
-
Det Socialdemokratiska kvinnoförbundet ligger långt efter vad gäller hbt-frågor. I en intervju i Morgonbris, sade jag att S-kvinnor måste bli bättre på att omfamna och välkomna lesbiska kvinnor: Det är vanligt att de bara blir hänvisade till HBT-sossen, varför då?, undrar Alexandra. Det gäller uppenbarligen i högsta grad även idag.
-
S-kvinnor i Stockholm har kommit betydligt längre i hbt-frågor än vad själva kvinnoförbundet har gjort. Ordförande Maria Östberg Svanelind har till exempel öppnat upp för fler än två juridiska vårdnadshavare under ett seminarium som hölls under förra priden (se bildspel nedan). S-kvinnor i Stockholm har varit så (vilket ord ska jag använda?) djärva att de anställde en hbt-person som ombudskvinna (=moi). Naturligtvis gick S-kvinnor i Stockholm i We are family-sektionen i prideparaden och Maria Östberg Svanelind tjänstgjorde även ett pass i vårt tält.
-
Detta år gick Kvinnoförbundet ut med buller och bång att de minsann skulle var närvarande under Stockholm Pride. S-kvinnor fick en snygg beachflagga av partistyrelsen (kan beses i parken), de står även med på banderollen som skall hänga på lastbilen under paraden. Närvarande? S-kvinnor (läs Nalin Pekgul) lyser med sin frånvaro.
-
I programmet till Stockholm Pride skulle Nalin Pekgul medverka i seminariet Det manliga våldsmonopolets effekter på samhället och medborgarna. Döm av min förvåning, när Pekgul inte dök upp på seminariet. Istället ingick vice ordförande Carina Ohlsson i panelen. Antiklimax (och en och annan åhörare frågade mig var Pekgul var). Nästa dag frågade jag Ohlsson varför inte Pekgul hade deltagit under seminariet som programmet hade utlovat. Ohlsson höll då vad snarast kan likna vid ett försvarstal. Nalin Pekgul behövde "tid med familjen". En kompis berättade för mig att hon hade joggat förbi Pekgul, under den tid som seminariet pågick. Pekgul plockade blommor.
-
Istället för att åka in till Pride House och medverka i ett seminarium, plockade Pekgul blommor. Vilka signaler sänder det ut? Mig veterligen har ännu ingen S-kvinna tjänstgjort i tältet denna pride. Carina Ohlsson har jag träffat i själva parken, men hon har, mig veterligen, inte tjänstgjort i tältet. En mycket skev prioritering av Kvinnoförbundet enligt mig.
-
I morgon går prideparaden av stapeln. Jag är övertygad om att Nalin Pekgul kommer att gå i paraden. Kommer Pekgul gå under sin Tenstabanderoll, eller kommer hon att ansluta sig till vår sektion? Kommer hon att vara S-kvinnors ordförande eller kommer hon att vara Nalin Pekgul? Framför allt - efter paraden - kommer hon då att gå in i parken och tjänstgöra i tältet?
-
Nalin Pekgul - vi bits inte. Vi hbt-personer är relativt snälla och ofarliga. Lesbiska S-kvinnor saknar dig. Välkommen till Stockholm Pride!


-------------------------------------------------------
UPPDATERING
Nalin Pekgul gick INTE i paraden. Skandal!

Inga kommentarer: