Är den klassiska valstugan föråldrad?

Det är något som ligger och skaver i mitt bakhuvud. Något som mitt parti kanske inte gillar att jag skriver om, men jag tror faktiskt att den klassiska valstugan har spelat ut sin roll. I mitt inlägg Framtidens valstuga - en kaffebuss? drömmer jag om en kaffevagn eller en kaffebuss och i inlägget Framtidens valstuga imponeras jag av nytänkandet, men ändock väljer vi Sossar att satsa på valstugan.
-
Jag har blivit utsedd till "bemanningsgeneral" av valstugan vid Åhléns city här i Stockholm. Traditionellt har den "tillhört" S-kvinnor i Stockholm, men detta år har S-kvinnor bjudit in sidoorganisationerna (Broderskapet, HBT-sossarna, SSK och SSU) för att gemensamt driva och ansvara för denna valstuga.Vi har vidare blivit lovade av Stockholms arbetarekommun att de geografiska föreningarna i innerstaden också tar ansvar för denna valstuga.
-
I Stockholm finns det ett 20-tal kvinnoklubbar och tillsammans är vi nästan 700 personer. Jag vet inte hur många medlemmar de andra sidoorganisationerna har i Stockholm och jag vet heller inte hur många medlemmar som finns i de geografiska föreningarna i Stockholms innerstad, men ett är säkert - tillsammans är vi många.
-
I skrivandets stund vill jag meddela att intresset för att bemanna denna valstuga är ganska svalt, trots att så många är involverade i den. Det är nog också det som föranleder mitt något sura inlägg. Jag hoppas dock att anmälningarna börjar strömma in (speciellt efter detta inlägg).
-
Den klassiska valstugan är i mångt och mycket "klubben för inbördes beundran". Dit går Sossar för att träffa andra Sossar. Om man inte är partipolitiskt aktiv och bara nyfiken, kan det vara svårt att ta klivet över tröskeln till valstugan, framför allt när de, som befinner sig därinne, är mer intressade av varandra. Därtill har många av våra medlemmar "vanliga" jobb och kan inte bemanna valstugan dagtid. Valstugan vid Åhléns ska bemannas alla dagar 11-19.
-
Nej, jag tror att vi måste tänka om och tänka nytt. Jag tror snarare på aktiviteter och event som det heter på Facebook och Mitt S. Korta, men intensiva nedslag, på olika platser i Stockholm. Låt mig ge ett exempel på sådana event:
-
Helgen, 30-31 maj, har HBT-socialdemokrater i Stockholm hyrt LO-distriktets husbåt M/S Lovisa och kommer att ha olika aktiviteter på denna båt under temat Love Boat. Medelst denna båt kommer HBT-sossarna genomföra en kajplatsturné för att träffa väljare och på detta sätt genomföra en annorlunda och lite ”queer” variant av torgmöten, där valstugan bytts ut till en flytande variant, men där valplattformen står på stabil socialdemokratisk grund. HBT-sossarna kommer att lägga till vid Hammarby Sjöstad, Street Hornstull och Mälarpaviljongen Norra Mälarstrand.
-
Jag vill nu att ni, som läser detta inlägg, motbevisar mig. Visa att den klassiska valstugan i hög grad lever och frodas och att valstugan är ett ypperligt tillfälle att informera och engagera såväl medlemmar av partiet som icke partipolitiska väljare. Hur gör ni det? Jo, ni mejlar mig vilket datum/vilka datum och mellan vilka klockslag ni kan stå i valstugan. Mejladressen är: Alexandra.Einerstam[at]socialdemokraterna.se
-
(FOTO: Adrian Kaba)

1 kommentar:

Anonym sa...

Ja fullständigt rätt! Dom har spelat ut sin roll för länge sedan.
Gäller för övrigt alla affischer överallt!Det slösas för mycket på papper och trä redan!
Och sedan skall dom bemannas hur mycket ger det egentligen? Vi får information från media så det räcker!