Hushållsnära tjänster - en flopp

Det visar sig att den moderatstyrda regeringen trodde att svenskarna skulle dra av 700 miljoner för hushållsnära tjänster. Det var en missbedömning på flera hundra miljoner kronor (DN).
-
När avdraget infördes för hushållsnära tjänster (by the way... när förslaget röstades igenom i kammaren, applåderade borgarna), slog sig Maud Olofsson för bröstet och hävdade att jobben skulle bli fler och att detta var lösningen på det så kallade Livspusslet.
-
Endast sex procent av svenskarna har dragit av för hushållsnära tjänster. Föga förvånande drar stockholmarna av mest. Att stockholmarna ligger i topp, beror säkert på det här "
städbolaget".

3 kommentarer:

Anonym sa...

En frihetsreform är väl knappast en flopp för att inte jättemånga utnyttjar den? De som trots allt fått jobb eller mer fritid tack vare reformen är nog tacksamma! Sedan kan det ju bli mer populärt i framtiden än det råkar vara just första tiden efter reformen.

Anonym sa...

Strutsman, ska inte en "frihetsreform" gälla folkflertalet för att vara en reform? Eller gäller det bara en liten del av folkets frihet?

Jag arbetar som städare och det är inte otroligt att jag skulle åka på att städa hos något corporate jävla as i dräkt eller kostym som är för lat för att orka ta bort sin egen skit. Vem städar hos mig då? Jo jag själv. Vilken hänsyn tas till MITT livspussel, hycklarstruts!?

Anonym sa...

Men det är väl ändå ditt jobb, om du arbetar som städare, oavsett om din arbetsplats blir hemma hos någon, i en skola eller på en fabrik? Inte behöver du väl lägga energi på att bry dig VAR eller HOS VEM du städar, bara du kan göra ditt jobb bra och få lön för det?

Jag tycker lagen är bra och öppnar upp för fler arbetstillfällen, ger mer skatteintäkter till staten och gör att kanske fler unga faktiskt kan göra "riktiga" jobb av sina svarta extraknäck.

//Britta