Knuffa, krama, pinga, twingla, länka!

Peter Karlberg har dragit igång en intressant debatt bland s-bloggarna genom inlägget Hjälps vi bloggare åt, eller?
-
Rosemarie Södergren (Kulturbloggen) skriver: Jag har nere i Vitabergsparken, även om jag var tvungen att dra iväg till jobbet efter en stund. Där var rätt många bloggare. Man skulle kunna tänka sig att det här talet var viktigt att diskutera och att vi då skulle jobba med att lyfta fram varandras bloggposter. Men det är skralt med viljan att länka till andra.
-
Jag har inte hunnit skriva om talet förrän i morse och då länkade jag så att det stod härliga till. Jag har även pingat och knuffat. Jag har även, precis som Erik Laakso, uppdaterat inlägget både en och två gånger. Dock håller jag med Karlberg och Södergren att vi måste bli bättre på att länka till varandra. Karlberg har skrivit ytterligare ett inlägg på samma tema som heter Knuffas mer (där jag får lite cred).
-
Jag föreslår ett bloggseminarium! Jag kan fixa så vi kan vara på Sveavägen 68 och vår "chef" Johan Holmgren kan väl vara samordnare?
-
P.S. Detta inlägg kommer strax att pingas på Nyligen och på Twingly.

3 kommentarer:

Erik Laakso sa...

Jag fick ett mejl från Johan i morse där han skrev att det under hösten skulle bli något seminarium igen men jag tycker verkligen vi borde rycka åt oss lite initiativ i frågan och trycka på att vi vill ha det inom kort.
Problemet om det ska handla om hur vi får upp frågorna på dagordningar som knuff och twingly är att de flesta som kommer redan vet hur vi ska göra. Hur når vi dem som inte vet, inte bryr sig eller som tror det missgynnar dem själva att länka till andra?

Alexandra Einerstam sa...

Vi får locka med free-bees och gratismat. Då kommer många bloggare ;)

Anonym sa...

Jag ska se till att vi arrangerar ett seminarium om detta så snart det bara går. En god idé är kanske att ni själva pratar ihop er om innehålle toch bestämme rhur ni vill lägga upp det. Deal?

Alexandra, jag får bara studsar på din e-post, har du någon ny adress?