Jag var bara inte gjord för dessa dar...

... och dessa dar är inte gjorda för mig sjunger Håkan Hellström på sin debutskiva. Jag är verkligen inte gjord för dessa dar. Det är första dagen på jobbet efter fyra veckors semester. Jag har druckit två koppar te, en stor cappuccino och en halvliter coca-cola, men vad hjälper det när kroppen är van att sova till nio? Därtill tackade ja till ett pass som börjar 07:00 i morgon bitti. Jag hade problem att komma upp i dag. Hur ska det då bli i morgon?!
-
Dagens första blogginlägg tog evigheter att skriva. Jag vill även skriva ett blogginlägg om Aleksander Gabelics debattartikel i Aftonbladet och Jonas Morians blogginlägg på samma ämne, men min hjärna vill bara formulera följande mening: "Varför ska vi i Sverige tillåta partier som vill inskränka på tryck- och yttrandefriheten?". Det blir med andra ord inte ett långt blogginlägg.
-
Peter Karlberg har skrivit ett tänkvärt inlägg om hur vi s-bloggare är dåliga på att länka till varandra och pinga. Jag håller med Karlberg - vi måste bli bättre. I vissa av mina inlägg har jag tagit efter andra, genom att göra ett "Under strecket" efter inlägget. Där rekommenderar jag andra blogginlägg. Det fungerar bra, men kanske är det dags för ett nytt bloggseminarium, där vi kan lära oss att bli bättre? Jag ser dock att Andreas Nilssons blogginlägg har hamnat långt upp på knuff tack vare att vi andra har länkat till honom.
-
Jag har i ett tidigare inlägg skrivit om socialdemokraternas "satsning" på bloggarna och ser i dag att bloggmolnet och pingfunktionen på hemsidan är precis lika urkassa som tidigare. Fixa nu!
--------------
Alexandra rekommenderar:
Dagens Arenas ledare Statsminister lagar moderatstaket
Åsa Anderberg Strollos bok Bryta om (som nu har kommit i pocket)
Rosévinet Mancico (framför allt för den coola etiketten med en hällristning, men innehållet är också gott)
Lars Winnerbäck - Strimmor
SSU:s tidning Frihet och i förlängningen reportaget Bögarna behövs på landsbygden.
Kantarellgryta med quorn
Åsa Lindestam (m.fl.) - Oro för framtiden!
Håkan Hellström. Texter om ett popfenomen

4 kommentarer:

Anonym sa...

Dom enda som är riktigt bra att länka till varann är de i yttervänstern. Jag tycker inte om länkandet. Tycker ofta det känns som ett narcissistiskt sätt att säga: "Jag är så smart för det finns flera som tycker som jag."

Jag länkar bara om någon har ett synsett och ett perspektiv som är intressant. Mest för att jag skulle känna mig som en hycklare om jag "stal" deras tankar och utgav det för att dom var mina.

Politiken har inte riktigt kommit i gång nu efter sommaren och jag känner mig seg efter det galet långa sommarlovet dom har i UK (börjar inte förrän i september).

Måste tillägga att om vi inte tillåter partier som vi inte tycker om, så kommer vi inte ha mycket till demokrati kvar. Förbjuder vi dom så går dom ändå under jorden. Däremot tycker jag vi ska terroristmärka alla som använder våld för att inskränka på andras friheter och rättigheter. NSF och AFA kommer upp i mina tankar. Det finns inga ursäkter då man använder våld. Målet helgar inte medlen...

Anonym sa...

"Varför ska vi i Sverige tillåta partier som vill inskränka på tryck- och yttrandefriheten?".

Förstår du inte hur absurd den meningen är? Det betyder ju att du vill förbjuda dig själv eftersom du uppenbarligen inte själv är en förespråkare av yttrandefriheten.

Anonym sa...

Tobias som inte är från Frölunda: Länkandet är jävligt bra. Varför tror du att högerbloggarna ligger så högt jämt? Jo för att de är bra på att länka till varandra.

Att länka är inte alls samma sak som att "stjäla någons tankar och presentera dem som sina", med en länk visar du ju bara på att någon annan har skrivit något intressant som är värt att ta del av.

Alexandra har rätt i att sossebloggare är dåliga på att länka (och dåliga på att bloga rent generellt, Alexandar är en av få som håller hög klass. Catti Ullström och Jonas Morian likaså, även om jag i princip inte håller med om en bokstav de skriver, särskilt inte höger-Morian. Det man hittar på s-info är skrämmande dåligt för det mesta, även om man hittar guldkorn där också).

Anonym sa...

"Varför ska vi i Sverige tillåta partier som vill inskränka på tryck- och yttrandefriheten?"

Du pratar om (s) eller?