Jag har fortfarande inte kommit ut ur schlagergarderoben

Igår var det schlagerkväll på Europride och jag tyckte faktiskt det var dödtrist, men schlagerkvällen drar folk. Eva-Lena Jansson säger att vi bor i "Schlagerland". Jansson har förresten skrivit ett roligt blogginlägg apropå schlager. Där skriver hon bland annat:
-
Jag har alltid gillat schlager och dessutom varit öppen med det. Men kanske finns det andra som inte törs komma ut som schlagerälskare. Istället bär kanske han/hon en Iron Maiden t-shirt eller en med Bruce Springsteen och hoppas att det inte ska synas att personen egentligen drömmer om att ha en första parkettplats när Melodifestivalen avgörs. För hur skulle kompisarna och ens familj reagera om det kom fram att man är en riktig schlagernörd?
-
Så ikväll finns jag i Prideparken och lyssnar på Schlager. För övrigt så kan man vara sig själv helt och hållet oavsett man gillar schlager eller inte. Så kom ut ur den musikaliska garderoben. Ingen kommer att ogilla dig bara för att du är hardcore-fantast eller rastaman. Pridefestival är glädje, kärlek och respekt. Och väldigt, väldigt roligt.
-
Jag kan tillstå att jag gillar några enstaka schlagerlåtar, men jag är och förblir indie (engelsk förklaring här). Det är därför jag gillade Marit Bergman bäst på invigningen av Europride.
-
Igår var jag förresten på ett intressant seminarium, där Marita Ulvskog och Håkan Andersson diskuterade hbt och socialdemokratin. Ulvskog är riktigt rolig ibland. Hon sade till exempel "ödmjukhet är inte min starka sida", men det var just ödmjuk hon var. Hon tillstod att partistyrelsen har gjort misstag, när de till exempel inte förstod vilket stöd en fråga som adoption för samkönade par hade. På kongressen var det ombuden som röstade igenom förslaget (med en röst).
-
En åhörare ansåg att det hade gått för långsamt för socialdemokraterna och att andra partier har och är bättre på hbt-frågor än oss. Det har sin förklaring! Vi är det största partiet. Det är många viljor. Det tar lång tid. Vi är demokratiska och ibland (ofta) får partistyrelsen vika sig för gräsrötterna.
-
Till nästa pride vill jag se Håkan Hellström, Kent, Melissa Etheridge, Portishead, Heather Nova med flera. Mindre schlager för fan!
-
QX skriver om schlagerkvällen
Bloggvärldsbloggen listar bloggar som följer Europride.
Caroline Helmersson Olsson skriver bland annat om det nationella nätverket HBT-socialdemokrater i Sverige.

(Foto: QX)

Inga kommentarer: