...Och Mona Sahlin intervjuas i Aftonbladet

En bra intervju i Aftonbladet. Bättre än Fredrik Reinfeldts intervju i SvD.

Dock är det förunderligt att personliga frågor inte ställs i lika hög utsträckning till Reinfeldt som till Sahlin. Det är helt ok att en kvinna får personliga frågor, men när det kommer till mannen fokuserar frågorna på politiken. Kan inte media låta Mona få prata mer politik?

5 kommentarer:

Anonym sa...

Det är egentligen helt ointressant vad S-ledaren lägger fram eftersom det inte finns några möjligheter till genomförande. Om man tittar framåt är det också ointressant eftersom det är samma gamla soppa som vanligt. I sossarnas Sverige styr journalisterna och dom har ofta ganska klena förutsättningar att ta ansvar för vad de tycker.

Alexandra Einerstam sa...

Hej anonym. Är det alltså ointressant vad sossarnas partiordförande lägger fram, eftersom hon inte har möjlighet att genomföra dem? Vi i oppositionen skall alltså bara tysta och se på vad borgarna håller på med och under tiden skall vi inte heller förändra och förnya vissa delar av vårt parti? Media har en stor kontrollfunktion vad beträffar Riksdag och Regering. Förnekar du det?

Anonym sa...

Reinfeldt har väl pratat personligt i massor av intervjuer. Känns som att du har en förutfattad mening om att kvinnor får personliga frågor och därför observerar den skillnaden i de här två intervjuerna.

Att Mona själv väljer att inte vara särskilt konkret i sin politik är en annan femma. Hon lyfter ju gärna fram känslor och värderingar i högre grad än till exempel Fredrik gör.

Alexandra Einerstam sa...

Ja, Jonas, jag ser det så, från mitt perspektiv. Jag kanske har en förutfattad mening, må så vara.

Alexandra Einerstam sa...

Ja, Jonas, jag ser det så, från mitt perspektiv. Jag kanske har en förutfattad mening, må så vara.